PLAVA KRV

Kako su princ Hari i Megan Markl privukli pratioce na Instagramu

Na njihovom profilu već je osvanula i druga objava s fotografijama princa Harija u službenom posjetu organizaciji za očuvanje mentalnog zdravlja

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

7.4.2019

Princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) često su pod lupom javnosti, i oni se prate iz sata u sat. Tako je bilo i ovaj put kada su ostvarili rekord u brzini kojom su privukli milion pratilaca na Instagramu, objavila je nedavno Ginisova knjiga rekorda.

Vojvotkinja i vojvoda od Suseksa otvorili su zajednički profil i za pet sati i 45 minuta već ih je pratilo milion osoba.

Kraljevska pravila

Prethodni rekorder je bio južnokorejski K-pop pjevač Kang Daniel, kojem je za to trebalo dvostruko više vremena, 11 sati i 36 minuta.

On je u tom poduhvatu za samo nekoliko minuta bio brži od pape Franje kojem je za isti rekord trebalo 12 sati. Instagram stranicu mladog kraljevskog para pod nazivom "sussexroyal" pratilo je 2,7 miliona pretplatnika.

- Dobrodošli na naš službeni Instagram profil, veselimo se što ćemo na njemu dijeliti rad koji nas pokreće, stvari koje podržavamo, važne objave - napisali su Megan i Hari u svojoj prvoj i za sada jedinoj objavi popraćenoj nizom zajedničkih fotografija.

Nekoliko sedmica prije rođenja njihovog prvog djeteta Megan se vratila na društvene mreže nakon što je dosta prije braka s Harijem u maju 2018. zatvorila svoj blog „The Tig“ i profil na Instagramu. Na njihovom profilu već je objavljena i druga objava s fotografijama princa Harija u službenom posjetu organizaciji za očuvanje mentalnog zdravlja.

Srušivši apsolutna sva kraljevska pravila, počevši od onih protokolnih pa sve do modnih, vojvotkinja Megan Markl svojim ulaskom u britansku porodicu, podijelila je javnost.

Udajom za princa Harija na sebe je preuzela određen broj svakodnevnih obaveza, često putuje, a sa svojim suprugom redovan je gost i na raznim humanitarnim događajima.

Nova linija

S obzirom da Kensingtonska palata ima propisan „dress code“ te i da na ozbiljnijim događajima određeni stajlinzi nikako nisu dozvoljeni, na početku se činilo da vojvotkinja baš i ne mari za to. Pojavljivala se u haljinama iznad koljena, golih nogu, visokim štiklama, čak i izgledima koji britanska palata nije mogla očima da smisli, ali joj je zahvaljujući kraljicinom razumijevanju zbog toga nekako i progledano kroz prste.

Međutim, vojvotkinja je sada u poodmakloj trudnoći i izgleda da joj nova linija i mizeran višak kilograma ne predstavljaju problem da izrazi svoj jedinstven stil koji je primijećen gdje god da se pojavi i šta god da obuče.

Kaputi, haljine, bluze, košulje, jakne, hlače njen su „must have“ svakodnevnog oblačenja, koji uvijek začini nekim zanimljivim asesoarom.

Najveći fan princa preminula u 99. godini

Najveći fan princa Harija Dafni Dun (Daphne Dunne) iz Australije preminula je u dobi od 99 godina, i to samo nekoliko dana nakon što je primila rođendansku čestitku od Harija i Megan Markl. Dafni je boravila u bolnici dva mjeseca zbog upale pluća. Kada su čuli za vijest o njenoj smrti, princ Hari i Megan uputili su telegram saučešća njenoj porodici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.