MUZIKA

Senidah otvoreno o životu i karijeri za "Avaz": "Slađana" skriva jednu jaku osobu

Pjesmom “Slađana” zavladala muzičkim listama u regionu

Piše: A.HODŽIĆ

8.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, novom pjesmom „Bez tebe“ zabilježila je milionske preglede na društvenim mrežama, a originalan pristup muzici ovu harizmatičnu repericu porijeklom iz Crne Gore s adresom u Sloveniji izdvojio je iz mase te doveo u vrh regionalne rep scene.  

Ona za “Dnevni avaz” otkriva kako uspijeva iznova biti svoja i drugačija, dok kao krunu gleda trnje, kako kaže stih njene nove pjesme.

 Jake emocije

- Samo pravi “timing” i pravi “beat” na određenu uspomenu bio je inspiracija za ovu pjesmu. Sve je u glavi i srcu, samo vrijeme i muzika mogu to izvući iz mene. Ko ima jake emocije, može da shvati šta je poenta svega – rekla nam je Hajdarpašić.

Za brz proboj na regionalno tržište zaslužna je dobra startna pozicija, a to je pjesma “Slađana”, preko koje su je upoznali ljudi na ovim prostorima. Ona je prva zavladala muzičkim listama, a mnogi se i danas pitaju šta krije ta riječ, to ime.

- Skriva jednu jaku osobu koja se, kao i svi, ponekad izgubi iako se čini da joj niko ništa ne može - otkriva reperica.

 Prija podrška

U svojim medijskim nastupima Senidah nerijetko ističe da joj je muzički uzor Dino Merlin, kojeg prati cijeli svoj život.

- Merlin mi je stvarno puno dao kao muzičar i kao duša koju osjećam. Ne želim da se to protumači da ga time pozivam za saradnju, jer inače ne želim da smetam ljudima. Ako nam je suđeno, srest ćemo se - poručuje reperica.

Mnoge kolege, ali i regionalni mediji, Senidu hvale te ističu da je ona muzičko ime koje je trebalo regionu.

- Sigurno bih slagala ako bih rekla da mi ne prija podrška. To je nekakva potvrda za mene, mislim da je svakom potrebna, a pogotovo zato što sam rođena i odrasla u Sloveniji, pa mi to dođe kao neki drugi svijet ili, hajde da kažemo, “treći svijet”, gdje je sve to veoma bitno - rekla je Hajdarpašić.

 Ljubav je izgubljena igra 

- Možda bih se složila s Ejmi Vajnhaus, koja je pjevala “ljubav je izgubljena igra”. Ali, da ne budemo toliko pesimistični, ljubav bi trebala biti, prema meni, nešto što ne prestaje, jako osjećanje koje pruža samo pozitivu - govori Hajdarpašić.

 Svirka u Sarajevu

- Baš sam prije dvije sedmice bila u Bosni i željno iščekujem poziv. Reći ću svom menadžeru Mersadu da što prije zakaže svirku u Sarajevu - istakla je reperica.

Kako njena nova pjesma "Crno srce" zvuči poslušajte i sami:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.