MUZIKA

Adnan Šaran: Ovdje su napravili Gazu, samo nam fale praćke

Domovina se brani ljepotom, kulturom, ali to ovi na vlasti nikako da shvate

Šaran: U subotu u sarajevskom „Undergroundu“

Piše: L. Karahmet - Pujagić

11.4.2019


Adnan Šaran, frontmen i pjevač sarajevske grupe „Skroz“, priprema se sa svojim momcima za svirku u klubu „Underground“ 13. aprila. Dokaz da su se probudili s proljećem je i nedavni nastup u AG klubu, a i to da će biti gosti na koncertu „Letu štuka“ u Domu mladih 26. aprila.

Vruća atmosfera

- Ko dolazi na naše svirke zna da je atmosfera uvijek zagrijana. Nama je važno da raja dolazi da se zabavimo – rekao je Šaran.

U „Undergroundu“ će bubnjeve svirati Nedim Zlatar iz grupe „Basheskia“.

- Naš bubnjar ima nekih obaveza, tako da će ga on mijenjati. Svirao je Zlatar s nama već nekoliko koncerata, tako da poznaje materiju – otkrio je Adnan.

Kaže i da su počeli raditi na novom materijalu.

- Bili smo odlučili da nećemo snimati album, nego samo singlove. Mada ne možeš ti priču ispričati bez albuma i gotovo. Moramo početi raditi, vrijeme je. Osim ako se ne zarati. Napravili su pravu Gazu ovdje. Samo nam fale praćke da se imamo čime gađati – kaže osnivač „Siktera“.

 Odlazi raja

Smatra da je u muzici spas.

- Domovina se brani ljepotom, kulturom, ali to ovi na vlasti nikako da shvate. Ova borba kod nas traje već 25 godina. Ne znam do kada će ovo ovako trajati, ali eto. Odlazi raja – govori šaran.

Velika provincija 

- Bili smo provincija, a sada smo još nekako veća. Sve je gore i gore. Takva su vremena, da dijete od 10 ili 12 godina pripremaš da ga pošalješ kod nekog jarana u Kanadu ili negdje drugo. To nije nikako dobro – govori Šaran.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.