JEZIVO

Potresno priznanje slavne glumice: Abortirala sam dijete da ga ne bih dijelila s čovjekom koji me silovao

Ešli Džad nikada nije otkrila ime zlostavljača

Ešli Džad. Screenshot

Avaz.ba

13.4.2019

Holivudska glumica Ešli Džad (Ashley Judd) odlučila je na konferenciji "Women in the World" progovoriti o vrlo ličnoj i bolnoj temi, o događaju koji joj je zauvijek obilježio život.

Naime, glumica je bila jedna od govornica na panelu o trenutnom stanju feminizma u svijetu, na kojem je odlučila otvoreno prepričati svoje vlastito iskustvo pobačaja.

Ešli je publici u dvorani otkrila kako je donijela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od oca nerođenog djeteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donijela odluku zadržati, odnosno roditi dijete, otac dobio pravo na starateljstvo od države.

- Razlog zašto sam htjela ispričati svoje vlastito iskustvo ovdje je da sam vrlo otvorena i kao što svi znaju, silovanje sam preživjela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspjela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovjekom koji me silovao - izjavila je Ešli.

50-godišnja glumica nikad nije otkrila imena svojih zlostavljača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.