MUZIKA

Ivana Kindl obradila pjesmu Dine Dvornika

Kindl: Novi projekt

E.S.

16.4.2019


"Nisam mogao s njom", pjesma Dine Dvornika, postala je "Nisam mogla s njim", čiju je obradu snimila hrvatska pjevačica Ivana Kindl, a vrsni instrumentalisti su Mario Rašić i Nebojša Buhin.  

Dino Dvornik objavio je 1990. godine danas kultni album "Kreativni nered" i upravo je pjesma s tog albuma mjesto s kojeg kreće novi projekt na hrvatskoj muzičkoj sceni. Ono što je počelo kao igra, otkrivanje nepoznatog i spajanje nespojivog, koja je rezultirala za nagradu Porin nominiranim instrumentalnim albumom "Aftershock" danas postaje bend s prvim singlom. "Nisam mogla s njim" novo je čitanje Dvornikove poetike, a eterični vokal Ivane Kindl, dobitnice dva Porina.

Kindl, Rašić i Buhin poznata su imena i stari saradnici u novoj muzičkoj avanturi, obrada koju su iznijeli zvuči kao potpuno nova pjesma. Osim njih, na singlu "Nisam mogla s njim" sudjeluju i Abel Kovačević na bubnjevima, Jurica Lajkauf (Leikauff) na klavijaturama, dok je sve snimljeno pod producentskom palicom Dragutina Smokrovića Smokve. Režiju spota potpisuje Damir Štrbe.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.