REAKCIJE

Melanija Tramp izvrijeđala najmoćniju ženu modne industrije: Ovo niko nije očekivao

Nakon što je En Vintur u intervjuu za CNN diskretno dala naslutiti da se aktuelna prva dama SAD nikad više neće pojaviti na naslovnici "Voguea"

Melanija Tramp: Naslovnica modnog magazina "Vogue" ne definira gospođu Tramp. Arhiv

Avaz.ba

18.4.2019

Nakon što je En Vintur (Anna Wintour) u intervjuu za CNN diskretno dala naslutiti da se aktuelna prva dama SAD Melanija Tramp (Trump) nikad više neće pojaviti na naslovnici "Voguea", portparol Trampove supruge oplela je po najmoćnijoj ženi modne industrije.

Vintur je CNN-u dala do znanja da "Vogue" nije nepristran te da naginje demokratskoj struji, a svi koji su gledali intervju shvatili su da Vintor neće pozvati Melaniju za fotografiranje za naslovnicu časopisa. Iako je nije spomenula, Melanija je odlučila reagirati te je njen portparol poslao saopćenje u kojem je izvrijeđala urednicu časopisa.

- Naslovnica modnog magazina "Vogue" ne definira gospođu Tramp, s obzirom na to da se na njoj pronašla puno prije obnašanja funkcije prve dame. Njena uloga prve dame Sjedinjenih Američkih Država i sve što čini mnogo je važnije od neke površne fotografije i pokrića. Ovo samo dodatno pokazuje koliko je industrija modnih časopisa pristrana i pokazuje koliko je En Vintur nesigurna i uskogrudna - stoji u saopćenju.

Melanija Tramp na naslovnici "Voguea" pojavila se prije vjenčanja s Trampom, 2005. godine. Njeno pokazivanje vjenčanice prije vjenčanja tada su mnogi prozvali vrhuncem neukusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.