DŽEZ

Promocija nosača zvuka "Sinan Alimanović Trio - Live in Skenderija" 19. aprila

Muzičari koji su učestvovali u snimanju albuma, osim Sinana Alimanovića, jesu Ratko Divjak (bubanj) i Dinko Šimunović (kontrabas)

Alimanović: Višestruko nagrađivani džez pijanista. Promo

Piše: N. Aj.

18.4.2019

Promocija nosača zvuka "Sinan Alimanović Trio - Live in Skenderija" bit će održana 19. aprila u Ateljeu Figure u 20 sati.

"Live in Skenderija” je šesti nosač zvuka pod umjetničkim vodstvom višestruko nagrađivanog džez pijaniste, kompozitora, dirigenta, aranžera, bandleadera i profesora Sinana Alimanovića

Riječ je o snimku live koncerta koji se održao 7. aprila 2007. godine u Domu mladih u Skenderiji. 

Muzičari koji su učestvovali u snimanju albuma, osim Sinana Alimanovića, jesu Ratko Divjak (bubanj) i Dinko Šimunović (kontrabas). 

Nosač zvuka “Sinan Alimanović Trio – Live in Skenderija” realiziran je uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministra Mirvada Kurića, a pri izdavačkoj kući ŠDC. U snimanju i pripremi albuma uključeni su i brojni bh. umjetnici. 

Na promociji će govoriti Sinan Alimanović, Dinko Šimunović, Lejla Alimanović, Haris Ljumanović i Zlatan Mujkić. Dio promocije rezerviran je za muzički blok u kojem će, osim originalne muzičke postave s albuma, gostovati i Jasmin Avdagić i Lejla Alimanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.