NA I PORED SCENE

Milica Todorović: Mnogo je teže biti takmičar nego član žirija

Objavila duet “Avet” s bh. pjevačem Mirzom Selimovićem

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

20.4.2019

Todorović: Ako nisam zdrava, džaba sve - Avaz
Todorović: Ako nisam zdrava, džaba sve - Avaz
Todorović: Ako nisam zdrava, džaba sve - Avaz
Selimović i Todorović: Saradnja na numeri - Avaz
Todorović: Ako nisam zdrava, džaba sve - Avaz
+1

Pjevači Milica Todorović i Mirza Selimović objavili su duet “Avet”, koji za samo nekoliko dana broji milionske preglede na YouTubeu. Osim muzike, njih dvoje povezuje i činjenica da su karijere davno započeli u šouu “Zvezde Granda”. 

Imati tremu

Atraktivna Milica pojavljivala se u prethodnim sezonama “Zvezda Granda” u ulozi tajanstvenog člana žirija, a u šouu “Nikad nije kasno” bila je i gostujući član žirija.

Za “Dnevni avaz” ova ljepotica govori o saradnji s bh. pjevačem, ali i o iskustvima ocjenjivanja kandidata u popularnim emisijama.

Dugo ste krili saradnju sa Mirzom Selimovićem. Zašto?

- Nisam sujevjerna, ali o stvarima šutim da se ne bi izjalovile. Jedan duet sam najavljivala skoro godinu i nije se realizirao. Zato sam željela da se ovaj pripremi i da onda, kad sve bude spremno za puštanje, tada saopćim i, mogu vam reći, to se ljudima dopalo. Iskreno, nisam očekivala baš ovako pozitivne reakcije i milione pregleda na YouTubeu, toliko odličnih komentara na pjesmu i spot...

Oboje ste djeca “Zvezda Granda”. U odnosu na period kad ste se Vi takmičili, da li se i koliko muzički šoui razlikuju danas?

- Velika je razlika, tolika da je nemoguće uporediti. Tada se gledalo samo pjevanje, a danas moraš praviti šou da bi uspio.

Bili ste i na sceni, ali ste godinama poslije, kao član žirija, ocjenjivali takmičare. Šta je teže? 

- Ne znam šta bih vam odgovorila, jer je i jedno i drugo poprilično zahtjevno. Kad ste vi na sceni, znoje vam se dlanovi, imate tremu, niste sigurni kako ćete otpjevati, kakav će biti sud žirija, jer oni, na neki način, određuju vašu sudbinu. A opet, kad ste u žiriju, vi određujete nečiji tok budućnosti i neka vaša rečenica može nekome da bude vjetar u leđa, a nekad i da ih spusti na zemlju i razočara. Moraš biti mnogo pažljiv. I sad kad sam ovako sve razložila, mislim da je ipak teže kad si na bini kao takmičar.

Prvo mjesto

Dugo ste u ovom poslu. Znali ste i prepoznati kad se umorite i napravili ste pauzu. 

- Pokušavam da stavim sebe na prvo mjesto, jer ako nisam zdrava, džaba sve. Ovaj posao, koliko god da izgleda lagan, uopće nije. Putovanja, neprospavane noći, intervjui, fotografiranja… Jednostavno, tijelu treba vremena da se odmori i s vremena na vrijeme mu treba dati da se opusti i relaksira.

Fanovi Vas, između ostalog, vole i zbog Vaše jednostavnosti, ali Vas cijene zato što u današnje vrijeme na sebi niste radili ništa u smislu korekcija.

- Nemam ništa protiv plastične hirurgije, a na sebi volim sve i za sada ništa ne bih korigirala. 

Razumijevanje i idoli 

- Lakše je biti član žirija u takmičenju gdje su odrasli nego gdje učestvuju djeca. S djecom moraš imati razumijevanja, takta, jer ipak su to djeca i ti si im idol. Oni se žele baviti muzikom i pjevanjem – govori Todorović. 

Slobodno vrijeme i ples 

- Obožavam ples, kao i crtanje i šminkanje. To je za mene pravo uživanje i slobodno vrijeme koristim upravo da se bavim time – ističe Milica.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.