SRBIJA

Novi detalji u trećoj optužnici za smrt pjevačice: Ubica je Jeleni unakazio lice, šokantna fotografija s kobnog mjesta

Suprug ubijene pjevačice na slobod

Avaz.ba

22.4.2019

U trećoj optužnici koju je Tužilaštvo podiglo protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene detaljno su opisane povrede koje je pjevačica imala na tijelu. Osim osam udaraca metalnim predmetom u glavu koji su bili smrtonosni, ubica je prethodno, najvjerovatnije, pesnicama Jeleni unakazio i lice!

U dokumentu u koji je Srpski telegraf ekskluzivno imao uvid, vidi se da je pjevačica brutalno tučena sve dok nije izdahnula u kanalu u naselju Crvenka u Borči, ali i da se krvnički borila s ubicom, o čemu govore takozvane odbrambene povrede po rukama. Smrt su prouzrokovale rane na glavi, odnosno udarci metalnim predmetom koji su joj razorili lobanju i moždano tkivo. Na svirepost ovog zločina, između ostalog, ukazuje i to što je ubica pjevačicu krvnički tukao rukama po faci!

- Ubica je Jeleni nanio krvni podliv i oguljotine u grebenu nosa, zatim povrede nosnog krilca i krvni podliv i oguljotine gornje usne i u okolini srednje uzdužne linije. Povrede su nanijete dejstvom tupine zamahnutog oruđa ili dijelovima ljudskog tijela, najvjerovatnije pesnice ili udarcem nogom - objašnjava izvor portala Srpskog Telegrafa.

Kao što je već pisao ovaj portal, u trećoj optužnici Tužilaštvo koje za smrt pjevačice tereti njenog supruga Zorana je navelo da je on podmuklo isključio mobilni telefon, a kad je Jelena umrla, ponovo ga je uključio, pa pozvao policiju i folirao se da je traži i da je zabrinut!

- Kad je krenula da se rekreira, za njom je pošao i Zoran s Janom. U jednom trenutku je ostavio dijete samo i krenuo za ženom. Sustigao ju je i napao, izbo ju je po glavi i ruci. Ona je zadobila lakše povrede, pokušala da pobjegne trčeći paralelno pored kanala. U toj panici joj je spala desna patika, ispali su joj i mobilni i gumica za kosu. Potom je krenula ka kanalu, gdje ju je Marjanović sustigao - piše u optužnici.

Zoran Marjanović izjavio je novinarima da nije iznenađen što je protiv njega podignuta i treća optužnica, kao i da vjeruje da će jednog dana sve izaći na vidjelo.

- Poslije svega što sam preživio u protekle tri godine ni kriv ni dužan, ništa me više ne može iznenaditi. Ipak, od istine niko nije uspio pobjeći, jer Bog je istina i štiti pravednike - poručio je on.

Tijelo ubijene pjevačice. Srpski Telegraf

Zločin iz strasti

Povrede koje je Jelena imala za mnoge su dokaz da se radi o zločinu iz strasti, a posebno na to ukazuje detalj da joj je ubica unakazio i lice.

- Brojne povrede na njenom tijelu mogu ukazati da je bilo borbe. Što se mene tiče, i bez ovog dokaza (povreda lica, prim. aut) smatram da je u pitanju zločin iz strasti - kaže za Srpski Telegraf poznati kriminolog Zlatko Nikolić.

Marjanović ipak na slobodi

Zoranu Marjanoviću se na teret stavlja teško ubistvo, a on bi zbog težine djela mogao ponovo biti uhapšen i da suđenje dočeka u zatvoru. Ipak, poznati srbijanski advokat Toma Fila smatra da do toga neće doći.

- Zoran neće biti uhapšen, zato što on ne bježi i živi s djetetom. Odbrana je očekivala da će Tužilaštvo odustati, a odustajanje Tužilaštva bi značilo da bi slučaj jednom zasvagda bio završen. To ne bi bilo uredu, najviše zbog djeteta koje nema majku, a živi sa ocem koji je osumnjičen, a opet nema dovoljno dokaza protiv njega. A to što je optužnica podignuta treći put, znači prebacivanje odgovornosti sa Tužilaštva na Sud - kaže Fila. 

Zoran na grobu svoje supruge

Činjenice

Sve povrede na tijelu pjevačice :

- dva uboda šiljkom - u tjeme glave i u desnu ruku

- osam udaraca metalnim predmetom u glavu

- više povreda po licu najvjerovatnije nanijetih pesnicom

- takozvane odbrambene povrede po rukama, nastale u Jeleninom pokušaju da se zaštiti od udaraca

- više povreda po nogama

- dvije povrede, u pleća i na desnom ramenu, najvjerovatnije nanijete nekim oruđem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.