ŽIVOTNA PRIČA

Igor Pervić je bio ovisnik o heroinu, mijenjali su mu krv, jedva je ostao živ

Imao je ludu sreću

Scena iz filma "Lajanje na zvezde". Screenshot

Avaz.ba

23.4.2019

Srbijanski glumac Igor Pervić preminuo je u utorak ujutro u 52. godini, u svom stanu u Beogradu. Igor, koji je pronađen mrtav u kući u kojoj je živio, nekada je bio ovisnik o heroinu, a imao je ludu sreću što je ostao živ, prenosi Telegraf.rs. 

Glumac je priznao da je s ljepilom počeo sa 13 godina, potom je prešao na LSD, a već u 17. godini je probao heroin, i to je bio početak njegove agonije. 

- Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom, promijenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu da ne bih mogao ništa osjetiti ako ponovo uzmem drogu – ispričao je Pervić. 

Nakon što se izliječio od droge, Pervić je nastavio baviti se glumom i pojavio se u serijama "Moj rođak sa sela", "Seljaci", "Cvat lipe na Balkanu", TV filmu "Doba Dunđerskih", "Zvezdara", "Santa Maria della Salute"...

Poslije svega što je prošao, Pervić je imao poruku za omladinu.

- Nemojte se zaje*avati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete čitav život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja - dva metra pod zemljom, i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvjestan ako nemate tako luđačku sreću kakvu sam ja imao - poručio je tada Pervić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.