PJEVAČICA

Sina rodila maloljetna, a suprug joj poginuo: Folk zvijezda zbog neimaštine ostala na ulici

Avaz.ba

25.4.2019

Folk pjevačica Stojanka Novaković, poznata po nadimku Stoja, rođena je u selu Perlez u blizini Zrenjanina, a odrastala je sa mlađim bratom. 

U 16. godini se udala, a u 17. rodila sina Milana. Dvije godine kasnije njen suprug je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Stoja i njen sin morali su da napuste porodičnu kuću te je ona ostala sama na ulici sa sinom, prenosi Blic.rs.

- Nisam imala da jedem, dijelila sam krompir s komšinicom, ali sam uvijek za roditelje, kad bi mi došli u posjetu, imala sok i kafu. Znala sam da sam niža klasa, ali sam željela da postanem ime i prezime, i to moje samopouzdanje me guralo naprijed - rekla je Stoja svojevremeno.

Stanovala je kod drugarice koja je brinula o malom Milanu dok Stoja nastupa. Postepeno je njen bend "Cipiripi" počeo dobivati ponude za nastupe van njihovog sela. Svirali su u kafanama, restoranima i diskotekama te zabavljali goste na ispraćajima i svadbama, a Stojina popularnost je rasla.

Kako kaže, najbolji prijatelji u životu su joj bili roditelji, a danas je to njen sin. 2003. godine je u domu svog prijatelja upoznala arhitektu Igora Jovanovića. Sljedeće godine su počeli da se zabavljaju, a vjenčali su se 1. novembra 2009. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.