ESTRADA

Halidu prijeti zatvor: Pjevač optužen da je pretukao ljubavnicu, a njegova strana priče je ovo

Pjevač je preko svog advokata navodno pokušao smiriti situaciju i zataškati slučaj

Sonju Bašić pretukao Halid Muslimović

Blic.rs

25.4.2019

Pjevač Halid Muslimović optužen je za teško nasilje protiv bivše partnerke Sonje Bašić iz Velike Kladuše i mogao bi završiti u zatvoru.

Optužnica je podignuta u decembru, suđenje je počelo, a pjevač Halid Muslimović se nije pojavio na prvom ročištu.

Halid je, navodno, pretukao i iz automobila izbacio svoju bivšu dragu, kojoj je dugovao, ni manje ni više nego 94.500 eura, a nasilje se dogodilo kada je žena zatražila da joj vrati dio duga.

Kako prenose mediji ona nije jedina žena kojoj je Halid dugovao veće sume novca, ali se druge dame nisu oglašavale javno, niti ga tužile.

Halid Muslimović je za "Srpskainfo" kratko rekao da "ne daje izjave", jer će "sud reći svoje".

– To je montaža iz raznih uglova, a mediji koji se toliko interesiraju za ovaj slučaj, trebali bi se pozabaviti historijom te žene i vidjeti kakva je ona – rekao je kratko u telefonskom razgovoru.

Pjevač je ranije, preko svog advokata navodno pokušao smiriti situaciju i zataškati slučaj.

Naime, on je, prema pisanju pojedinih portala, molio Sonju da se vide i uz kafu "dogovore o svemu", uz obećanje da će joj dug od 94.500 evra vratiti u ratama, ako prestane se oglašavati u medijima i ako odustane od tužbe. Umjesto kafe, dobio je žestok odgovor.

– Neću odustati, suviše sam povrijeđena. Što se tiče viđanja sa njim, od toga nema ništa, nikad tu kafu nećemo popiti – rekla je ranije Sonja za srbijanske medije.

Ona tvrdi da ju je u ljeto prošle godine Halid tri puta udario rukom preko usta, a potom uhvatio za kosu, izvukao iz automobila i izbacio.

Pala je i udarila je desnim kukom o kamen i tako zadobila povrede. Sve to se, prema navodima napadnute žene, desilo kada je tražila da joj Halid vrati novac.

– Tokom vožnje sam ga upitala kad će mi dati 22.000 maraka. Poludio je, okrenuo automobil prema Banjaluci, vozio 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi, jer neću da poginem, imam djecu. Onda je počeo uradati me i izbacio me – rekla je ranije Sonja.

Inače, ova afera je već uveliko bila aktuelna, kada je Halid Muslimović pokušao započeti političku karijeru.

Halid je tokom predizborne kampanje bio više raspoložen za pjesmu nego za priču, a na optužbe za nasilje prema bivšoj partnerki je šeretski odmahivao rukom. 

Da su Halid i Sonia bili godinama u vezi svjedoče brojne fotografije u magazinima i na društvenim mrežama. a

Pjevač je optužen za tjelesne povrede i prijetnje po život i zdravlje, pa mu prijeti ili novčana kazna, ili čak kazna zatvora do dvije godine. Da je optužen za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, pretila bi mu kazna do čak pet godina robije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.