PREMIJERA

Raskošni talent koji ostavlja bez teksta: Zapamtite ovo ime, Naseem je buduća zvijezda BiH

Večeras u ponoć spot će biti objavljen na YouTubue

Avaz.ba

30.4.2019

Nakon bezbrojnih nagovaranja svih onih koji su makar jednom imali priliku biti očarani glasom Amele Bećarević, ova djevojka magičnog glasa odlučila je svoj talent podijeliti sa širom javnošću, započevši svoju solističku karijeru pod umjetničkim imenom Naseem. 

Bh. interpretatorica sada već svjetskog glasa i reputacije Amira Medunjanin u decembru je u sarajevskoj Zetri održala koncert kojim je željela objediniti 15 godina briljiranja na muzičkoj sceni.

Tada je otkrila kako je sve uopće počelo. Pozvala je Dinu Šarana da joj bude gost na koncertu, a on je odgovorio da može biti gost samo ukoliko zajedno izvedu pjesmu koju su snimili tada nekad, prije 17 godina, neposredno nakon što se za Amiru uopće znalo.

Sa sinoćnje promocije

Mi nismo, no Dino je imao sreću, a ispostavit će se i Amira je imala sreću da zna Dinu. Znajući kakve vokalne sposobnosti posjeduje, dogovorili su se da snime pjesmu "Karanfil se na put sprema", u posebnom Dininom aranžmanu. Snimili su pjesmu, ali ona nikada nije objavljena niti su je čak uspjeli izvesti 17 godina.

Amira je priznala da je Šaran upravo kumovao njenoj uspješnoj karijeri. Radila je tada u UN-u, za Evropsku komisiju, ili šta već, išla na posao, kao i hiljade drugih smrtnika, no Dino je dosađivao i svima nama koji volimo Amirin izričaj donekle uljepšao život. Smatrao je da talent koji posjeduje ne smije protraćiti i da ga mora podijeliti. Ona ga je naposljetku poslušala.

Možda je pretenciozno povlačiti paralele, ali slična je priča s Naseem. Mnogi koji bi je u rijetkim prilikama čuli ostali bi zapanjeni o kakvom se raskošnom talentu radi, ali prolazilo je vrijeme dok se buduća, nadati se, vrhunska kantautorica, nije odvažila ukazati široj javnosti.

Naseem je sinoć u jednom sarajevskom restoranu za odabrani krug poštovalaca upriličila promociju svoje prve autorske pjesme "Voli me" i spota koji je režirao Amer Prevljak. Za umjetnički dio bila je zadužena sarajevska kostimografkinja Janja Stijepić ("Janarta Atelier"), a za makeup Adi Hasić. U spotu koji će večeras tačno u ponoć biti objavljen na YouTubeu još se pojavljuje model Faruk Hadžiomerović.

Promociji je prethodio kratkotrajni nastup Naseem s vrhunskim muzičarima s kojima namjerava osvojiti bh. muzičku scenu Rafidom Subašićem, Edvinom Ajanovićem, Harisom Kartalom i Eminom i Medinom Ivazović.

- Svidjelo mi se ime Naseem jer je neobično. U prijevodu ima značenje laganog vjetra, povjetarca i ponajviše odražava moju osobnost. Željela sam jednostavno nešto novo, mislim da je ime prepoznatljivo i lako pamtljivo ne samo nama već i generalno - otkrila je Naseem otkud to ime.

Nastupom i projektom u cjelini kaže da je prezadovoljna.

- Sretna sam jer znam koliko je uloženo energije u ovaj prvi moj projekt, prvi korak na, nadam se, dugom putu ispunjenom ljubavlju. Posebno sam sretna zbog ekipe koja je iznijela veliki posao, a zahvalila bih i muzičarima koji su učinili da ova noć i prvi nastup budu posebni. Sada ću osluškivati puls publike, vidjeti koliko će pjesma naići na dobrodošlicu i u odnosu na to planirati daljnje projekte i nastupe. Još mnogo pjesama sam napisala tokom svih ovih godina dok nisam odlučila podijeliti to s drugima i čekam naredni inspirativan trenutak da neke od njih objavim - riječi su Naseem.

Ako ćemo vrednovati po istinskim estetskim standardima, njena darovitost zaista je kolosalna, a osobnost i karizma magična.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.