USPJESI

"Sjećaš li se Doli Bel" osvojila brojne nagrade, među kojima je i ona za najbolju predstavu

Nagrade će laureatima biti uručene na matičnim scenama

Dio glumačke postave "Sjećaš li se Doli bel". Arhiv

Piše: N. Aj.

1.5.2019

Festival bh. drame u Zenici, 18. po redu, završen je sinoć izvedbom "Sjećaš li se Doli Bel", predstave Kamernog teatra 55. 

Ovaj pozorišni komad, koji je režirao Kokan Mladenović, osvojio je najveći broj nagrada koje dodjeljuju stručni žiri, žiri publike i novinarski žiri. 

Ovim je sjajna izvedba glumačke postave, koju čine Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Davor Golubović, Elma Juković, Admir Glamočak, Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić, još jednom pokazala i dokazala o kakvom pozorišnom djelu je riječ.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“. 

Nagrada za najbolju režiju, prema odluci stručnog žirija, pripala je Kokanu Mladenoviću za režiju predstave „Sjećaš li se Doli Bel“.

Nagradu za najbolju glumicu Festivala osvojila je Gordana Boban, a za najboljeg glumca Emir Hadžihafizbegović. 

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca pripala je Davoru Goluboviću, a nagradu za najbolju epizodnu ulogu osvojila je Elma Juković, za uloge u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“. 

Nagrada „Radovan Marišić“ za najbolje likovno oblikovanje predstave pripala je Vesni Redžić za scenografiju u predstavi „Logorilijada“, u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i Matice hrvatske iz Zagreba.

Specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru stručni žiri dodijelio je ansamblu predstave „Sjećaš li se Doli Bel“. 

Nagradu za najbolju scensku muziku osvojila je Kaća Hadžifejzović za muziku u predstavi „Majka ili Sve lutke idu u raj“, u produkciji Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). 

Nagradu „Antun Marinić“ za scenski pokret stručni žiri je dodijelio Branku Bankoviću za scenski pokret u predstavi „Majka ili sve lutke idu u raj“. Stručni žiri je sve odluke donio jednoglasno.

Novinarski žiri je nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelio predstavi „Pink Moon“, prema tekstu Darija Bevande, u režiji Saše Peševskog i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Prema odluci žirija publike, nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“. 

Nagrada za najbolju glumicu, prema odluci žirija publike, pripala je Gordani Boban, a nagrada za najboljeg glumca Emiru Hadžihafizbegoviću, za uloge u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.