MLADE SNAGE

Uz oca Izudina sazrijevam i shvatam šta je gluma

Nas dvojica najviše razgovaramo o profesiji <195> Glumit će u filmu Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida”

Izudin i Dino Bajrović: Slušam oca, ali sam u poslu uvijek svoj. Arhiva

Razgovarala: Edina BAKIĆ

4.5.2019

Već se duže vrijeme priča o filmu Jasmile Žbanić pod nazivom “Quo vadis, Aida” (“Kuda ideš, Aida”), koji govori o Srebrenici. S obzirom na to da se čeka dan kad će početi snimanje, u javnosti su se već pojavilila neka od imena koja će činiti glumačku podjelu.  

Osim Emira Hadžihafizbegovića, kojem je pripala značajna uloga, jedan od ključnih likova, kako je “Avaz“ ranije pisao, je i Dino Bajrović, sin priznatog bh. glumca Izudina Bajrovića.

Dino tumači i jednu od glavnih uloga u ostvarenju Ines Tanović “Sin”, koji je u postprodukciji. Iako ima mnogo obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje je četvrta godina studija glume, kako je ispričao u intervjuu za “Dnevni avaz”, uspijeva nekako uskladiti posao i fakultet.

Veliko iznenađenje

- Još ne mogu davati nikakve izjave u vezi sa mojim eventualnim angažmanom u filmu “Quo vadis, Aida” – kazao nam je Bajrović na početku razgovora.

 Jedan od najboljih glumaca u regiji Emir Hadžihafizbegović kazao je da je itekako ponosan što će sarađivati s tako talentiranim, mladim glumcem poput Vas. Koliko Vam to znači?

- Kad sam to pročitao, za mene je to bilo veliko iznenađenje i mogu reći da sam počašćen takvim komentarom. Naravno da mi to znači, jer veoma cijenim Emira, kao i njegov rad. Radujem se ponovnoj igri s njim tako da mi kompliment poput ovoga, daje dodatni vjetar u leđa.

Na setu se uglavnom pojavljujete sa profesionalcima, i to ne bilo kakvim. Učite li od njih, a koliko ste svoji?

- Uvijek sam svoj, jer istina u glumačkoj igri jedino može izaći iz glumca samog. Veoma sam sretan što radim sa profesionalcima, odnosno sa majstorima svog zanata i naravno da učim od njih i upijam koliko mogu, kao što slušam i savjete ako ih dobijem.

 Ekstremni sportovi

 Stižete li pored brojnih poslovnih obaveza završiti i one na Akademiji?

- Zahvalan sam što uopće imam priliku da radim ono što volim i, iako nekad imam osjećaj da imam premalo vremena, trudim se da sve obaveze ispunim na vrijeme.

 O čemu najviše razgovarate s ocem?

- Imam podršku oca i naši razgovori su raznoliki, a kako ja sazrijevam i shvatam šta je, ustvari, gluma, sve češće razmjenjujemo mišljenje u vezi s našim poslom.

 Za kraj, osim umjetnosti, šta Vas još zanima?

- S obzirom na to da volim adrenalin, radoznao sam što se tiče ekstremnih sportova, ali ih nisam mnogo probao. No, u posljednje vrijeme najviše me privuklo penjanje, kojim ću, nadam se, imati priliku da se aktivnije bavim.

Uliks i Snežana su predivni ljudi

Uliks Fehmiju i Snežana Bogdanović u “Sinu” su Vaši roditelji.  

- Njih dvoje su svakog dana donosili pozitivnu energiju na set, jer su, prije svega, predivni ljudi, a onda i veliki profesionalci.

 Čekam poziv za TV seriju

 TV serije su veoma popularne. Hoćete li se uskoro pojaviti u nekoj?

- Za sada nisam dobio poziv za neku od serija, što ne znači da to ne bih radio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.