ISTRAGA Turčin Alsin Levent još se nalazi u pritvoru

Novi detalji o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Šaban: Optuženi je više nego kriv

Avaz.ba
06.05.2019 09:45

Pjevač nastradao 17.februara

Turčin Alsin Levent (35), učesnik saobraćajne nesreće u kojoj je poginula srbijanska folk legenda Šaban Šaulić (67), još je u istražnom zatvoru.

Prema najavama iz državnog tužilaštva u njemačkom gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izveštaj o udesu na autoputu 2, kod isključenja za Gitersloh.

Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud vještaka o uzroku tragedije koja je odnijela dva života.

Osim legendarnog pjevača, poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43). Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško je povrijeđen.

Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu - rekao je novinar regionalng dnevnog lista koji je izvještavao o ovoj tragediji Karsten Borgmajer.  

  • Turčin koji je izazvao saobraćajnu nesreću
    Turčin koji je izazvao saobraćajnu nesreću

- Tokom istrage nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis) - rekao je Kristof Makel.

- Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i ljekari Hitne pomoći upravo su napuštali mjesto udesa. Povrijeđeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za pretjecanje - rekao je novinar Borgmajer.

Javnost i estrada ostale su šokirane poslije vijesti o tragičnoj sudbini pjevača, koji se kobnog jutra vraćao u Srbiju sa nastupa. Šaulić je sa teškim povredama prevezen u bolnicu, ali je izdahnuo vrlo brzo po prijemu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

 

Komentari

NA VRH