EMOTIVAN SUSRET

Pamela Anderson posjetila Asanža u zatvoru: On je nevina osoba

Glumica je stigla u pratnji glavnog urednika Wikileaksa Kristina Hrafnsona

Pamela Anderson: Asanž je izoliran. Arhiv

Avaz.ba

7.5.2019

Glumica Pamela Anderson posjetila je danas osnivača Wikileaksa Džulijana Asanža (Julian Assange) u londonskom zatvoru, gdje je prebačen nakon hapšenja u Ambasadi Ekvadora.

- On ne zaslužuje biti u strogo čuvanom zatvoru. Nikada nije počinio nasilan čin, on je nevina osoba - rekla je Anderson novinarima nakon posjete.

Glumica je dodala da je Asanž "izoliran od svih", uključujući i njegovu djecu, i da nema pristup nikakvim informacijama.

- On je dobar čovjek i nevjerovatna osoba. Ja ga volim i ne mogu zamisliti kroz šta je prolazio - kazala je Pamela Anderson.

Glumica je posjetila Asanža nekoliko puta i u vrijeme dok je boravio u Ekvadorskoj ambasadi, a mediji su špekulirali o njihovom emotivnom odnosu. 

U londonski zatvor Pamela je stigla u pratnji glavnog urednika Wikileaksa Kristina Hrafnsona (Kristinn Hrafnssona), koji je ispričao da je susret između glumice i Asanža bio "veoma emotivan".

- Za mene je šokantno vidjeti svog prijatelja, intelektualca, izdavača, novinara, čovjeka koji je transformirao svijet novinarstva svojim radom u zatvoru visoke sigurnosti - rekao je Hrafnson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.