JET SET

Ispovijest Slobodana Vasića: Bojana me udarala tanjirom po glavi, njen brat mi je zavrtao uši

Slobodan Vasić

Avaz.ba

8.5.2019

Pjevač Slobodan Vasić dao je početkom sedmice iskaz u Tužilaštvu nakon što je priveden zbog sumnje da je pretukao djevojku Bojanu Janković u njenom stanu u Novom Sadu.

Kako saznaju mediji, pjevač je pred organima reda priču okrenuo na svoju vodenicu te je negirao da je pretukao partnerku, uz obrazloženje da je njen brat Đorđe Janković taj koji je fizički nasrnuo na njega pod dejstvom alkohola i tableta, a da je nekoliko udaraca zadobio i od djevojke.

Đorđe je dobio napad i odjednom me počeo vrijeđati.

 - Psovao mi je majku, na šta sam ga ja zamolio da se smiri i prestane se tako ponašati. On me ipak nastavio vrijeđati i u jednom momentu mi je prišao i udario otvorenom šakom u predjelu lijevog uha, a nakon toga i povukao za uho. Ja sam se tada sagnuo, pa mi je prišla Bojana, koja mi je također zadala nekoliko udaraca otvorenim i zatvorenim rukama u predjelu glave i tijela. Potom je uzela tanjir i razbila meni o glavu. Mogu da kažem da je u stanu sve vrijeme bila prisutna Đorđeva djevojka Anja. Nakon toga sam izašao iz stana i pozvao policiju. Sklonio sam se u prolaz zgrade, koji se nalazi pored našeg ulaza, gdje sam sačekao patrolu policije. Policijskim službenicima sam rekao šta se desilo, nakon čega sam priveden u policiju - stoji u Vasićevom iskazu.

Pjevač je priznao da je za vrijeme nemilog događaja i on bio pod dejstvom alkohola, te da je popio nekoliko viskija, ali da nije izazvao konflikt, pa je objasnio da je brat njegove djevojke Đorđe Janković alkohol miješao sa medikamentima te i da s njim ima nesuglasice još otkad se počeo zabavljati s njegovom sestrom.

Tvrdi da su ga maltretirali djevojka i njen brat.

- Već od samog starta sam imao probleme s njenim bratom Đorđem Jankovićem, koji mi je putem Instagrama slao prijeteće poruke jer mu nije odgovaralo to što sam bio s njegovom sestrom. Nakon ovog događaja sam obavio razgovor s Bojanom i njenim ocem, koji su mi rekli da je Đorđe bolestan, da ima psihičkih problema, da uzima terapiju, ali i da koristi psihoaktivne supstance, zbog čega ovaj događaj nisam prijavio policiji - naveo je Slobodan.

Pjevač se osvrnuo na Bojanine optužbe da je, zbog toga što je ona htjela raskinuti vjeridbu, nasrnuo na nju.

- Nije tačno da je Bojana izašla na teresu i tražila pomoć niti da sam je udarao nogama - negirao je pjevač apsolutno sve.


Bojan Vasić i Bojana Janković

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.