ŠOKANTNO

Komšija Turčina koji je skrivio smrt Šaulića: Ošišao se naćelavo i živi s novom djevojkom

Prošle sedmice sam ga vidio, vjerovatno je dolazio u posjetu majci

Levant i Šaulić

Piše: EvelinTRAKO

9.5.2019

- Turčin koji je izazvao saobraćajnu nesreću i skrivio smrt Šabana Šaulića i Mirsada Kerića je na slobodi, vidio sam ga! Ošišao se naćelavo - kazao je jučer u razgovoru za naš list Bosanac (ime poznato redakciji), koji je neko vrijeme bio komšija Alsina Leventa (Alcin) u gradu Giterslo.  

Nelegalni papiri

Vozač Mazde Alsin Levent je 17. februara izazvao stravičnu nesreću s kobnim posljedicama. Odmah poslije nesreće svom advokatu je rekao da se ničega ne sjeća i da je u šoku. Automobil Mazda kojim je upravljao bio je ukraden, a Alsin nije imao ni vozačku dozvolu. Bio je pijan, a nedavno je objelodanjeno da je bio i pod utjecajem droge. 

Stravična nesreća se dogodila 17. februara

Šaulić je u automobilu bio s vozačem i kumom i vozio se iz Bilefelda, gdje je imao nastup, na aerodrom u Diseldorf.

- Prošle sedmice sam ga vidio s nekih 20 metara. Bio je s novom djevojkom. Vjerovatno je dolazio u posjetu majci. Nisam stigao da ga fotografiram – dodaje Bosanac.

Naš sagovornik ističe da poznaje majku Turčina i da ju je veoma pogodilo sve u vezi s nesrećom u kojoj je stradao Šaulić, a koju je skrivio upravo njen sin.

- Ona nikada nije prestala plakati. Alsin je živio tu. Odselio je i njegova majka sada živi u tom stanu. Imao je problema i ranije sa zakonom. Njegova prva djevojka je pobjegla od njega jer ju je maltretirao. I nije imao ni prijavu odnosno legalne papire za boravak u Njemačkoj – kaže naš sagovornik.

Uskoro suđenje

Šaban Šaulić je 22. februara sahranjen na groblju u Novom Beogradu. Na njegovoj sahrani prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi iz svih krajeva svijeta.

Sahranjen je uz zvukove pjesme "Ne plači, dušo" koju je posvetio svojoj supruzi Gordani.

Suđenje Leventu trebalo bi početi krajem maja.

Majčine posjete u zatvoru 

- Alsinova majka pričala mi je kako je posjećivala sina u zatvoru. Pričala je da mu je mnogo bilo teško. Da je razočaran i utučen što je skrivio nesreću. Ali šta ćeš, našeg Šabana više nema – dodaje Bosanac koji godinama živi u Njemačkoj.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.