TRAGEDIJA

Ludilo kraljevskih beba: Medicinska sestra Kejt Midlton se ubila zbog jednog poziva

Najpopularnija kraljevska porodica na svijetu

Kraljevska porodica. Arhiv

Index.hr

9.5.2019

Britanska kraljevska porodica najpopularnija je kraljevska porodica na svijetu. 

Iako u Europi postoji još 11 kraljevina i kneževina, dinastija Vindzor (Windsor) daleko je najpopularnija. Svi događaji vezani za britansku kraljevsku porodicu bude velik interes javnosti, ne samo u Velikoj Britaniji nego u cijelom svijetu. Otkako su osamdesetih godina prošlog stoljeća tabloidi u Britaniji doživjeli procvat, članovi kraljevske porodice imaju status pop zvijezda. 

Nagloj popularnosti kraljevske porodice definitivno je pridonio brak princa Čarlsa (Charlesa) i Dajane Spenser (Diane Spencer). Čim se pročulo da princ ima djevojku, javnost je poludjela za Dajanom i mediji je ne puštaju na miru ni 22 godine nakon smrti. Istu sudbinu dijele i njena djeca i njihove supruge, a dijelit će je i njihova djeca. Ovih dana mediji su prepuni fotografija i vijesti o malenom Arčiju Harisonu (Archie Harrison), sinu princa Harija (Harryja) i bivše glumice Megan Markl (Meghan Markle). 

Vjenčanje princa Vilijama (Williama) i Kejt Midlton (Kate Middleton) gledalo je nekoliko stotina miliona ljudi širom svijeta. Kada je kraljevska porodica objavila da očekuju prvo dijete, nastalo je opće ludilo, a u decembru 2012. trudnoća Kejt iznjedrila je tragediju. Nakon što je objavljeno da je Kejt trudna, voditelji australskog radija "2DayFM" nazvali su bolnicu u kojoj se Kejt nalazila zbog intenzivnog povraćanja na početku trudnoće te se predstavili kao britanska kraljica i princ.

Medicinska sestra koja se javila povjerovala je da je zove kraljica Elizabeta (Elizabeth) i odala voditeljima u kakvom je stanju Kejt Midlton. Nakon što je priča izašla u javnost nastao je opći haos, a medicinska sestra je poslije nekoliko dana pronađena mrtva u stanu u Londonu. Kasnije je potvrđeno da je počinila samoubistvo.

U julu sljedeće godine rodio se budući britanski kralj Džordž (George). Mediji su danima dežurali pred bolnicom "St Mary's" u Londonu, a Kejt je pred fotografe izašla nekoliko sati nakon porođaja. Isti scenarij ponovljen je 2015. godine kada se rodila princeza Šarlot (Charlotte) te 2018. godine kada se rodio princ Luis (Louis).

Rođenje malenog Arčija javnosti je jednako zanimljivo kao i rođenja djece princa Vilijama. U protekla tri dana objavljene su hiljade vijesti o rođenju prvog djeteta princa Harija i Megan Markl, a svijet će s velikim interesom gledati i odrastanje kraljevskih beba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.