JET SET

Obrve su joj zaštitni znak: Bruk Šilds tuži vizažisticu

Bruk Šilds

Index.hr

10.5.2019

Američka glumica i model Bruk Šilds (Brooke Shields) podiže tužbu protiv slavne vizažistice Šarlot Tilburi (Charlotte Tilbury) zbog olovke za obrve, piše The Blast.

Naime, Šarlot svoju olovku za obrve nazvala je "Brooke S", nakon čega ju je 53-godišnja glumica odlučila tužiti, smatrajući kako je bez njenog znanja imenovala svoj proizvod njenim imenom. Bruk je poznata po svojim gustim obrvama, zbog čega je našla poveznicu u olovci za obrve i imenu koje baš taj proizvod nosi te ju je optužila kako preko nje želi zaraditi novac i pogurati svoj brend kozmetike. 

Bruk je uočila svoje ime na olovci za obrve prije otprilike godinu u jednoj parfimeriji, nakon čega je zaključila kako Tilburi koristi njen zaštitni znak da poveća prodaju svog proizvoda bez njene dozvole.

O svemu se oglasio njen advokat Aleks Veingarten (Alex Weingarten). 

- Bruk Šilds iza sebe ima bogatu karijeru kao manekenka, glumica, autorica, ali i poduzetnica, a tokom desetljeća njeno ime, ali i obrve, postale su itekako poznati. Dapače, njene obrve zaštitni su joj znak otkako je to potvrdio i sam magazin "Time" još 1981. godine - izjavio je. 

Uz to, dodao je kako će dati sve od sebe da zaštiti prava svoje klijentice. 

Ovo nije prvi put da je Šarlot koristila ime slavne osobe za svoje kozmetičke proizvode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.