ISTRAGA

Snimak porodice Jahović otkriva šta je mala Jana vidjela i gdje je bila sve vrijeme

Pjevačica ubijena 2. aprila 2016. godine

Zoran Marjanović osumnjičen za ubistvo svoje žene. Kurir.rs

Kurir.rs

16.5.2019

Pjevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, a njen ubica još nije pronađen.

- Tačan je podatak da se na trenirci i vešu nalazi više biološkog materijala. Jedan je njen, ostali su tragovi od nepoznatih muškaraca koji nisu članovi porodice. To nama kao braniocima ukazuje da je tokom borbe između Jelene i napadača došlo do biološkog materijala upravo napadača – kazao je Veljko Delibašić, advokat.

Identitet napadača još nije poznat.

- Ispod noktiju Jelene Marjanović nalazi se njen biološki materijal, ali i materijal nepoznatog muškarca. Znači da je bila žestoka borba između Jelene i napadača, logično je da je tako i ostalo tragova. Tu nema biološkog materijala Zorana Marjanovića – kazao je Delibašić.

Tvrdi da postoji snimak koji je zabilježila sigurnosna kamera porodične kuće Jahović.

- Od prvog dana odbrana traži da se taj snimak pribavi. Tužilaštvo to nije uradilo. Oni zastupaju tezu da je na početku nasipa Jelena otrčala sama, Zoran je ostao s Janom, a onda je u nekom trenutku Zoran ostavio Janu, otrčao za Jelenom, izvršio ubistvo i vratio se – kazao je Delibašić. 

On je naglasio da je tek nedavno pribavljen taj snimak.

- Na snimku se tačno vidi da je Zoran sve vrijeme bio s Janom. Onda je tužilaštvo promijenilo iskaz, tvrdeći da je Jana bila na nasipu dok je Zoran otišao da je ubije - kazao je Delibašić.

Inače, tokom cijele istrage vjeruje se da maloljetna Jana možda ima čak i presudnu ulogu u otkrivanju počinioca. Naglašeno je da je djevojčica ispitana jako brzo nakon zločina.

- Što se Jane tiče, Tužilaštvo tvrdi da se u taj iskaz ne može vjerovati jer dijete koristi termin koji njoj nije svojstven jer je rekla da je "tata u pritvoru", a logično je da dijete tog uzrasta kaže da je "tata u zatvoru". To je razlog da se ne vjeruje Jani – objašnjava Delibašić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.