PLAVA KRV 

Nećakinja princeze Dajane ljubi duplo starijeg milionera

 Prije veze s Luisom, bila je u vezi s još jednim starijim muškarcem, 48-godišnjim magnatom Nikolom Baratirijem di San Pijetrom

Spenser: Plijeni pažnju zbog sličnosti s tetkom

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

19.5.2019

Lejdi Kiti Spenser (Kitty, 28), najstarije dijete grofa Čarlsa Spensera (Charles Spencer), brata princeze Dajane (Diana), jedna je od najljepših pripadnica engleske aristokratije. Već godinama plijeni pažnju zbog nevjerovatne sličnosti sa svojom pokojnom tetkom. Sada je u medije dospjela zbog ljubavne veze sa 32 godine starijim milionerom Majklom Luisom (Michael Lewis, 60).  

Fotoreporteri su ih uslikali u zagrljaju na izlasku iz hotela u Njujorku, gdje je Megan Markl (Meghan Markle) nedavno organizirala darivanje djeteta. 

Par je vezu započeo, navodno, u avgustu prošle godine, ali se u javnosti nisu pojavljivali zajedno. 

Dublji džep

Luisa nazivaju modnim tajkunom, ali je ovaj šezdesetogodišnjak zanimljiv medijima, posebno onim britanskim, zbog veze s lejdi Kiti. 

Iako zajedničke fotografije postoje, kao i potvrda ljubavne priče, ni Kiti, kao ni Majkl, ne žele komentirati svoju vezu.  

Kiti je od samog početka bila poznata kao “zločesta nećakinja”, koja je prisutna na apsolutno svim zabavama organiziranim u Londonu, i to za one dubljeg džepa, a posljednjih godina postala je i muza mnogim dizajnerima, koji ne mogu odoljeti njenoj ljepoti.

Prije veze s Luisom, bila je u vezi s još jednim starijim muškarcem, 48-godišnjim magnatom Nikolom Baratirijem di San Pijetrom (Niccola Barattier Di San Pietro), koji ju je 2017. ostavio zbog romanse s glumicom Liz Harli (Hurley). 

Luis i Spenser: U vezi od avgusta prošle godine

Inače, ekskluzivni hotel “The Mark” jedan je od najmodernijih na svijetu, gdje noćenje u penthausu košta nevjerovatnih 100.000 KM, što ga čini najskupljim u Americi. No, taj iznos prava je sitnica za razvedenog Majkla Luisa, oca troje djece, rođenog u Južnoj Africi, budući da se njegovo bogatstvo procjenjuje na 200 miliona KM.

Humanitarni rad

Kiti je odrastala daleko od očiju javnosti, a britanski mediji nikad nisu iskazivali pretjerano interesiranje za rodbinu princeze Dajane. Pored fizičke sličnosti sa svojom tetkom, ono čime najviše podsjeća na Dajanu je strast prema humanitarnom radu.

Javnost ju je prvi put uočila 2007. godine, kad se pojavila zajedno sa princom Vilijamom (William) i Harijem (Harry) na odavanju počasti princezi Dajani. Nekoliko godina poslije, svoje prisustvo na društvenim mrežama i pažnju koju je dobila, iskoristila je kako bi se aktivno angažirala u humanitarnim akcijama.

Kiti je ambasador organizacije “Give Us Time”, koja je fokusirana na porodice vojnika, i dio je kampanje “Centerpoint”, koja pomaže mladim beskućnicima da osiguraju sebi egzistenciju i da postanu radno sposobni i odgovorni prema sebi.

Drugačije od aristokratskih predaka

Porodica Spenser u Engleskoj ima bogatu historiju i važi za jednu od najeminentnijih familija, čiji su dio bili sir Vinston Čerčil (Winston Churchill) i princeza Dajana. Nasljednice slavne porodice mnogo se razlikuju od svojih aristokratskih predaka. Lejdi Kiti Spenser i njene sestre, blizanke lejdi Eliza i lejdi Amelija (26) ljubiteljice su društvenih mreža i često na njima objavljuju fotografije u bikinijima s egzotičnih destinacija ili oskudno odjevene u nekom od ekskluzivnih londonskih klubova. Šuška se da zarađuju tako što na svojim profilima na Instagramu reklamiraju modne brendove i salone ljepote. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.