BEOGRAD

Glumac ošamario balerinu u Narodnom pozorištu

Tanasije Uzunović

Blic.rs

21.5.2019

U Narodnom pozorištu u Beogradu sinoć je došlo do incidenta između glumca Tanasija Uzunovića (77) i balerine D. K. (31). 

Glumac je, navodno, ošamario balerinu nakon burne svađe u pozorišnom bifeu u njenom vlasništvu, međutim, on je to za Blic demantirao.

Policija je protiv Uzunovića podnijela prekršajnu prijavu u redovnom postupku zbog narušavanja javnog reda i mira, a balerina je odbila ljekarsku pomoć.  

- Došao sam odigrati predstavu "Put u Damask". Bila je strahovita buka. Gosti su slavili zaposlenje, a ja sam zamolio da tiše pričaju. Oni su plesali po stolovima. Zamolio sam konobaricu da ih smiri. Došla je gazdarica, pijana. Pljunula me i rekla: "Ti ne znaš koliko ja plaćam najam i nećeš mi ništa govoriti" - rekao je Uzunović i dodao kako nije bilo nikakvog udarca.

- U mojih 77 godina, s operacijom srca i nemam namjeru nikoga udarati. Bio sam zgrožen time što se događa u klubu Narodnog pozorišta. To nije nivo jednog nosioca kulture - rekao je glumac i dodao kako je policiji dao svoje podatke.

Tanasije je glumio u filmovima kao što su "Prokleta avlija" (1984.), "Sabirni centar" (1989.), "Prokleta je Amerika" (1992.), "Seljaci" (2006.) te serijama "Povratak otpisanih" (1978.), "Moj rođak sa sela" (2008.), "Jesen stiže, dunjo moja" (2009.) i mnogim drugim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.