KONFERENCIJA Sarajevo, centar rokenrola, opet u fokusu

Predstavljen novi muzički festival "Live Stage" u glavnom gradu BiH

Bit će održan od 26. do 28. jula na platou Skenderije

N. AJNADŽIĆ
21.05.2019 15:33

Na konferenciji za medije danas je predstavljen novi muzički festival "Live Stage" koji će biti održan od 26. do 28. jula na platou Skenderije. 

Za tri dana na tri stejdža smenjivat će se brojni izvođači, a definitivno najveći interes izazivaju predstavnici rokenrol škole još iz perioda bivše Jugoslavije poput Momčila Bajagića Bajage i njegovih "Instruktora", Kikija Lesendrića i "Pilota" i Dražena Žerića Žere i "Crvene jabuke" te grupa "Bolero", "Van Gogh", "Hladno pivo"...

Planirano je da svake večeri svirke počinje oko 20 sati do ponoći, nakon čega će publiku zabavljati izvođači tehno muzike na "Midnight stageu". Također, organizatori su istakli da žele dati priliku mladim bendovima da se pokažu publici.

- Sve festivalske aktivnosti su besplatne uz osiguranje na ulazima zbog sigurnosnih razloga. Nadam se da će preživjeti prvu godinu i postati tradicionalan - istakao je, između ostalog, Adnan Mundžić, producent Festivala.

Na konferenciji za medije prisustvovali su, između ostalih, i predstavnici četiri gradske općine te predstavnici ministarstava KS koji su podržali ovaj projekt.

Žera, Kiki Lesendrić, Davor Ebner iz grupe "Regina" te Miroslav Mišo Bartulica iz "Bolera" slažu se da im je čast biti dijelom "Live Stagea".

Videolinkom se javio Bajaga, koji je istakao da mu je žao što nije mogao stići u Sarajeva zbog poslovnih obaveza.

Osim njega, videolinkom prisutnima su se obratili i Zvonimir Đukić Đule, frontmen "Van Gogha", momci iz "Hladnog piva" te Mario Knezović iz "Zostera".

Komentari

NA VRH