SRBIJA

Glumac Tanasije otkrio sve detalje skandala s balerinom

Tanasije Uzunović

Alo.rs

22.5.2019

Nezapamćen skandal potresao je bastion kulture u srpskoj prijestonici u Beogradu. 

Dušanka Kaličanin (31), balerina i vlasnica bifea u Narodnom pozorištu, prijavila je policiji glumca Tanasija Uzunovića (77) da ju je navodno ošamario, zbog čega su pripadnici MUP-a intervenirali. 

Nakon što su sačinili zapisnik i uzeli izjave od prisutnih i optuženog, napustili su Narodno pozorište.

Tanasije je, iako potresen događajem koji je doživio, smogao snage ispričati svoju verziju priče.

- U bifeu Narodnog pozorišta balerine su nešto proslavljale, ali šta god da su slavile, način je bio neprikladan. Podsjećao je na vašarsku šatru, s istom takvom glasnom muzikom, pićem... Tu su svi bili pijani, peli su se na stolove, pjevali, vikali.... Ja sam došao u pozorište oko 17 sati da bih se pripremio za predstavu „Put u Damask“, koju sam igrao, ali u tome nisam uspio zbog preglasne muzike - kazao je glumac.

Neprijatnost sa apomenutom balerinom doživio je nešto kasnije, nakon predstave. 

- Na predstavi je bio jedan moj prijatelj, ljekar, s kojim sam se dogovorio da se nađem poslije predstave baš u tom bifeu. Međutim, čovjek je došao, vidio taj cirkus i izvinio mi se. Rekao mi je: „Izvini, Tanasije, ali ja ovdje zaista ne mogu sjediti, neprikladno je, ne priliči mi, a i ne možemo razgovarati zbog muzike“. A to se ne dešava prvi put. I ranije su moji prijatelji odlazili jer nisu željeli da tu sjede - kaže glumac.  

Tanasije je ipak odlučio da u bifeu popije piće nakon odigrane predstave i tu sačeka kćerku, koju je prethodno zvao da dođe po njega. Kako nam je rekao, sada se zbog te odluke kaje.

- Bolje da sam otišao negdje nego što sam tu ušao. Poručio sam bezalkoholno pivo, a to je bitno spomenuti da biste znali da, zbog operacije srca koju sam nedavno imao, ne pijem alkohol. Odmah sam zamolio kelnericu da malo utiša muziku jer je neprijatno i sramotno - kazao je Tanasije.

Konobarica mu je poručila da to kaže vlasnici, a ne njoj. Potom je otišla i pozvala Dušanku, koja je došla i upitala ga u čemu je problem. 

- I njoj sam odmah rekao da smanji muziku. Nisam je vrijeđao, ni psovao, ni bio neprijatan, za razliku od nje. Odmah je počela, mrtva pijana, da viče na uho, pljujući me sve vrijeme. „Šta ti hoćeš?! Pa ti nikad nisi zaradio u životu toliko para koliko ja mjesečno izdvajam za kiriju u Narodnom pozorištu!" - urlala je, nakon čega sam je ja samo odgurnuo. Udario je nisam, ali je odgurnuo rukom jesam. Tada je ona zaprijetila: „E, sad ću da ti je*em mater!“, rekla je i otišla negdje - prisjetio se glumac.

Nakon tog skandala, glumac je, kako kaže, krenuo ka izlazu, riješio kćerku ipak sačekati ispred pozorišta, nakon čega ga je Dušanka zaustavila i upitala ga: „Kud si ti pošao?! Zvala sam policiju, sad će doći!” 

- Rekao sam joj da nema problema i poručio da ću ih sačekati u bifeu prekoputa. Tako je i bilo. Ljudi su došli, obavili uviđaj, porazgovarali smo, oni su uzeli izjave i rekli mi: „Sve je nama jasno, vidimo sve, ali moramo da radimo naš posao“. Izvinili su se. Maksimalno su bili ljubazni i profesionalni - kaže glumac.

- Dušanka je bila pod dejstvom alkohola i unosila se Uzunoviću u facu. Bila je užasno neprijatna i do šamara zaista nije došlo. Žao bi nam bilo da čovjek ni kriv ni dužan nastrada - rekle su balerine.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.