JET SET

Dep optužuje Amber: Kad nisam udovoljio njenom novčanom zahtjevu, optužila me za nasilje

Džoni Dep i Amber Herd

Index.hr

22.5.2019

Rat Džonija Depa (Johnny Depp) i Amber Herd (Heard) i dalje se ne smiruje. Ovog puta u napad je krenuo Dep.

Prema izjavi koju je predao sudu, on nikad nije bio nasilan prema njoj, a Herd je na licu i tijelu nacrtala modrice kako bi ga optužila za zlostavljanje i imala povod za razvod, javljaju američki mediji. 

Podsjetimo, brak između 55-godišnjeg Depa i 33-godišnje Herd završio je u maju 2016., nakon svega 15 mjeseci, a glumica ga je optužila da ju je pretukao. Brak je zakonski okončan u januaru 2017., što nije bio slučaj i s njihovim javnim svađanjem u kojem su izvukli dosta prljavog rublja.

Tako je Herd lani u "Washington Postu" sebe opisala kao žrtvu porodičnog nasilja, na što je Dep odgovorio tužbom za klevetu.

- Negiram optužbe Herd otkako ih je iznijela u maju 2016., kad je na sudu s nacrtanim modricama tražila zabranu prilaska protiv mene. Svjedoci i snimci s nadzornih kamera dokazuju da te modrice nije imala svake sedmice. Njene optužbe demantirat ću do kraja života. Nikad nisam zlostavljao gospođu Hard niti jednu drugu ženu - poručio je Dep.

Nju je nazvao počiniocem, a sebe žrtvom. 

- Nakon što je miješala amfetamine koje je dobila na recept i lijekove bez recepta s alkoholom, Herd je počinila brojne oblike nasilja u porodici protiv mene, često u prisustvu svjedoka, te mi u nekim slučajevima nanijela ozbiljne tjelesne povrede - tvrdi Dep.

Njen advokat porekao je te optužbe. 

- Očajnički pokušaji Depa i njegovih saradnika da ožive njegovu karijeru pokretanjem neosnovanih parnica protiv toliko ljudi nekoć bliskih njemu, njegovih bivših advokata, bivših menadžera i njegove bivše supruge, ne zavaravaju nikoga - rekao je advokat Erik Džordž (Eric George) za američke medije.

To nisu sve optužbe koje je Dep iznio na njen račun. Tvrdi i da je zlostavljala svoje bivše partnere i partnerice te da je zbog sukoba s bivšom djevojkom provela dvije noći iza rešetaka.

Sudu je predao i poruke za koje tvrdi da su posljednje koje mu je Amber poslala prije razvoda. 

- Napravimo to ili poništimo sve. Ti i ja imamo kontrolu. I volimo se. Mislila sam da si predao zahtjev za razvod. Rekao si da odlaziš i rekao zbogom. Žao mi je ako sam te povrijedila. Samo te volim - navodno mu je napisala.

- Kad nisam udovoljio njenom novčanom zahtjevu, optužila me za nasilje, tražila zabranu prilaska protiv mene te se pojavila na sudu s modricama i porezotinama za koje je tvrdila da su nastale kad sam joj bacio mobitel u lice. Ponovno te optužbe su lažne - napisao je.

Tvrdi da je prije deset godina njegova bivša žena imala posla s policijom zbog napada na svoju partnericu. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.