SVOJEGLAVA PLEMKINJA

Princeza Dajana nije robovala pravilima, bilo je baš briga šta će ljudi misliti: Evo zašto je ostala rak-rana cijeloj kraljevskoj porodici

Avaz.ba

26.5.2019

Princeza Dajana (Diana) će se pamtiti kao primjer originalne i svojeglave plemkinje, koju nije bilo briga šta će o njoj misliti svijet, a ipak su je svi voljeli.

Dajana nikada nije poštovala pravila oblačenja, pa su ostale upamćene njene modne kombinacije neprikladnih boja za kraljevski manir oblačenja, haljine iznad koljena, dramatični i šokantni komadi odjeće.

Otvoreno je komunicirala s medijima i pričala o nevjerstvima svog muža i depresiji s kojom se borila, što je kraljevsku porodicu razljutilo toliko da su konstantno bili u nategnutim odnosima.

Iako su joj djeca bila kraljevske krvi, Dajana ih je poslala u redovne škole da odrastaju i druže se s djecom iz nekraljevskih porodica, što nije bio običaj.

 

Nikada nije krila svoje probleme i koristila ih je kao inspiraciju za pomoć drugima, pa je bila portparol za mentalno zdravlje, s obzirom na to da je i sama patila od depresije i bulimije.

Dajana se bavila i humanitarnim radom, pomažući djeci i ugroženima, a često je u javnosti grlila djecu i čak klečala dok to radi, što je u kraljevskim krugovima bilo nedozvoljeno.

Jednom prilikom je čak uhvatila za ruku osobu oboljelu od AIDS-a, što je prije toga za ljude iz njenog staleža bilo nezamislivo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.