MUZIKA

Nihad Kantardžić Điđi: Dernek počne sa zabavnjacima, a završi sa sevdalinkama

Živi u Zagrebu, a kaže da bez svoje Bosne ne može

Kantardžić: Muzika je moj život

Piše: H.Č

26.5.2019

Nihad Kantardžić Điđi, muzičar i šoumen sa zagrebačkom adresom, ne može bez svoje Bosne i Gračanice. Ugrabi bar jedan-dva slobodna dana pa skokne do majke Nisvete, do brojnih prijatelja, pa opet u glavni grad Hrvatske na muzičke obaveze. Tako više od trideset godina. 

Zagrepčani, ali i ljudi širom Hrvatske, kažu da se Điđi ubraja među popularnije muzičare. On je u prilici da na nastupima sa svojim bendom “Safir” počesto zabavlja Milana Bandića, Ćiru Blaževića, Ivana Rakitića, a nastupao je zajedno s Halidom Bešlićem, Goranom Bregovićem i sa svima je dobar prijatelj.

- Muzika je moj život. Ona teče mojim venama. Pjesmu i svirku sa svojim momcima znamo prilagoditi ljudima. Obično započnemo sa zabavnim pjesmama, potom s novokomponovanim, a završimo sa sevdalinkama. Zbog toga sam odlučio snimiti šest neprolaznih sevdalinki, da ostanu kao moj amanet, da se ne zaborave. To su pjesme “Višegrade, grade”, “Stara staza”, “Zapjevala sojka ptica”, “Harmoniko moja”, “Snijeg pade na behar, na voće” i pjesmu “Na Bembaši” - govori Kantardžić.

Čest je gost u zagrebačkom restoranu “Sevdah”, čiji je enterijer u bosanskom stilu, gdje se može u miru, uz gitaru, zapjevati sevdalinka i odmoriti duša.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.