JET SET

Komšije sve rekle o Dei Đurđević, a ovo će mnoge rastužiti

Dea Đurđević. Društvene mreže

Kurir.rs

30.5.2019

Voditeljica Dea Durđević, koja je svima održala lekciju iz hrabrosti, odrasla je u mirnom kraju Beograda, a u djevojačkom stanu i dalje živi s majkom Nenom Dodevskom.

Nakon stravične saobraćajke koju je imala u februaru kada joj je autobus otkinuo ruku, oporavljala se na VMA, pa na Ortopediji Kliničkog centra i dalje provodi većinu vremena. Međutim, njene komšije otkrivaju da često izlazi iz bolnice, druži se s dragim ljudima i uživa u prirodi koja buja nadomak njene zgrade. 

Kako je rekla Deina komšinica Ljiljana Stojković Lila, koja živi u zgradi prekoputa, lijepa voditeljica je odrastala okružena ljubavlju ljudi iz komšiluka.

- Deu komšije zaista vole, jako je ljubazna, kulturna i fina. Pored svega što ju je snašlo, ona se i dalje smije i učtivo popriča sa svima nama. Strašno sam se rastužila kada sam čula za saobraćajku koju je imala, svi smo se zabrinuli. Deina mama je često u stanu, kad god je sretnem, pitam je za kćerkino zdravlje. Kaže mi da je Dea zasad dobro i želim joj da se ruka što prije oporavi. Često dođe kući, a mene tuga uhvati kada joj vidim ruku - rekla je Ljiljana i dodala.

Niko nema ružnu riječ za nju.

- Ona je kao moje dijete, odrastala je uz nas, od malih nogu je voljela provoditi vrijeme u mom stanu. Uvijek je gost na slavama, rođendanima i svim slavljima. Obožava jesti moj posni pasulj i sarmu, ma ona je jedna divna djevojka, sasvim fina i učtiva. Voli mog unuka Stefana, uvijek mu se obraduje, a i on njoj, druže se. Niko nema riječ ružnu za nju. Nikada nije bila problematična, uvijek je bila jako dobar učenik, zacrtala je da završi Fakultet političkih nauka, i to je uspjela. Nije poročna, nikad nije voljela piti ili bilo šta slično, čak ni u tinejdžerskim danima. Prije Mladena se nikada ulicom nije šetala s dečkom, nije voljela tako da se ljubi svuda i drži za ruku, izuzetno je kulturna - ispričala je Ljiljana.


- Dea ne pravi žurke, ne okuplja društvo, baš je obzirna prema komšijama. Iz stana joj se čuje buka samo kada su Zvezdine utakmice ako nije otišla na stadion. Voli pratiti fudbal, to svi u kraju znamo. Strastvena je navijačica - s osmijehom zaključuje Ljila.

Svi nestrpljivo čekaju da se voditeljica u potpunosti oporavi.



 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.