STRAVIČNO Priča kao iz horor filmova

Popularna voditeljica koju je bivši momak silovao i iz osvete unakazio kiselinom, danas izgleda nevjerovatno

Avaz.ba
31.05.2019 11:14

Priča voditeljice i manekenke Keti Pajper (Katie Piper) je zaista kao iz nekog horor filma.

Manekenka je momka Denija Linča (Daniel Lynch) upoznala preko interneta i nakon dugog dopisivanja odlučila izaći s njim.

Nakon dvije sedmice, nakon što su izašli na večeru, odveo je Keti u hotelsku sobu. Prvo ju je silovao, a zatim izbo nožem po rukama. U sobi ju je držao osam sati, a zatim ju je odveo kući.

Dva dana nakon toga Linč ju je pozvao da se nađu da bi se izvinio i objasnio joj svoj postupak, ali kada je izašla iz stana, njegov saradnik Stefan Silvester (Sylvester), po Linčovom naređenju, prosuo joj je sumpornu kiselinu u lice. 

Ona se u početku skrivala od javnosti, ali je riješila progovoriti zbog sebe i svih žena koje su, također, preživjele neki vid nasilja. U proteklih devet godina je imala oko 100 operacija, pa je do sada uspjela koliko-toliko poboljšati svoj izgled.

- Danas kad se pogledam u ogledalo, ožiljci na mom licu više me ne uzrujavaju. Oni su danas samo podsjetnik da sam jaka, jača od osobe koja me htjela povrijediti. Svi imamo svoje ožiljke, bilo na tijelu ili duši, svi koji preživimo. Sljedeći put kad se pogledate u ogledalo i vidite ožiljak, kažite sami sebi da ste ponosni što ste preživjeli - napisala je Keti Pajper na društvenoj mreži.

Iako su obojica završila na doživotnoj robiji, Ketini problemi s njima se nisu završili. Ona je jednog dana dobila pismo u kojem je obavještavaju da je Linč nakon šest godina tražio smanjenje kazne.

- Bilo mi je teško povjerovati da je čovjek koji mi je bacio kiselinu u lice već odležao šest godina kazne i da sada može tražiti da mu se smanji. Njih dvojica su mi toliko toga oduzeli, a sada bi kazna tog čovjeka mogla uskoro biti gotova. Ja sam ta koja služi doživotnu robiju, a ne oni - pomislila sam - rekla je Keti.

Keti je mislila da nikada neće pronaći nekoga s kim bi mogla oformiti porodicu, a već danas uživa sa suprugom Ričardom Satonom (Richard Sutton) i njihovom kćerkicom, a prošle godine su dobili još jednu djevojčicu.

Keti se zapravo vratila na televiziju, pa vodi nekoliko emisija, ali je najviše posvećena svojoj fondaciji koja se bori za žrtve kao što je ona.

Komentari

NA VRH