MISTERIOZNO Otvorena nova istraga

Biznismen i njegova supruga progovorili o smrti manekenke koja je navodno pala s balkona

E. Š. / Avaz.ba
31.05.2019 11:28

Ivana Smit pronađena mrtva u Kuala Lumpuru

Foto: Instagram

Holandska manekenka Ivana Smit (18) pronađena je mrtva u Kuala Lumpuru u decembru 2017. godine, za njeno ubistvo optuženi su američki biznismen Aleks Džonson (Alex Johnson) i njegova supruga Luna, koji su pobjegli u SAD kada je protiv njih pokrenuta istraga.

Bračni par je sada odlučio progovoriti o kobnoj noći s Ivanom, čije je golo tijelo pronađeno mrtvo ispred njihove zgrade. Navodno je pala s balkona, a njeno tijelo pronađeno je tek oko tri sata popodne sljedećeg dana.

Aleks i Luna tvrde da su potpuno nevini u cijeloj priči. Priznali su da su kobne noći imali seksualne odnose s Ivanom nakon što su došli u svoj stan nakon provoda u jednom klubu. Oboje tvrde da su bili prijatelji s mladom manekenkom i oboje u nekoj vrsti veze s njom. 

Njena smrt ih je jako potresla. Oboje su bili negativni na testovima droge, ali su u Ivaninoj krvi nakon smrti pronađeni kokain, alkohol i tragovi ekstazija.

Nakon Ivanine smrti policija je istragu završila zaključkom da se djevojka sama bacila s balkona, ali godinu kasnije otvorena je nova istraga, na insistiranje Ivanina oca.

Utvrđeni su veliki propusti u prvoj istrazi, poput činjenice da je djevojka u stanu Džonsonovih ostavila odjeću, mobitel i torbicu. Oni to navodno nisu primijetili. 

Obdukcija je pokazala i da je nesretna djevojka imala povrede koje je zadobila dok je još bila živa, a sumnju na ubistvo baca i činjenica da je ograda preko koje je navodno pala visoka 120 centimetara. Njen otac tvrdi da sigurno nije počinila samoubistvo.

 

Komentari

NA VRH