SUKOBI

Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ odbili se pomiriti, a evo šta im advokati spremaju

Pjevačica će se morati pojaviti na suđenju

Kurir.rs

31.5.2019

Jelena Kareluša nije se pojavila pred Prvim osnovnim sudom, gdje se protiv nje vodi proces zbog prijetnje smrću Ognjenu Vranješu.

- Okrivljena Jelena Karleuša uredno je preko policije obaviještena, nije se pojavila na suđenju i samim tim su se stvorili uvjeti za zakazivanje glavnog pretresa. Njen branilac je rekao da ona ne želi mirenje. Ognjen se, također, ne želi miriti. Sljedeće suđenje je zakazano za 4. juli u 14 sati - rekao je advokat.  

Jelena Karleuša će se morati pojaviti na suđenju.

- Na glavnom pretresu okrivljena će biti saslušana. Ona će morati doći, izuzev ako ne opravda izostanak. Možemo reći da je ovo odugovlačenje, taktiziranje odbrane - kazao je advokat.

Ukoliko se ne pojavi, poduzet će se druge mjere. 

- Ne može okrivljena do unedogled opravdavati izostanke. Postoje mjere za osiguranje prisustva okrivljenog u postupku. Prvo ide poziv, pa naredba za privođenje, a najteža mjera je određivanje pritvora. Ne vjerujem da će do toga doći - rekao je advokat.  

Pop diva je uredno bila pozvana. 

- Jelena je uredno pozvana samim tim što je primila uredno poziv pa sad ima aktivno učešće u procesu - rekla je advokatica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.