INSTAGRAM

Dejvid Bekam zgrozio ljude snimkom u kojem ljubi kćerku u usta

Bivši fudbaler je jučer na svom Instagramu podijelio InstaStory

Bekam i Harper. Instagram

E. Š. /Avaz.ba

3.6.2019

Viktorija (Victoria) i Dejvid Bekam (David Beckham) već su nekoliko puta izazvali raspravu zbog razmijenjivanja poljubaca u usta sa svojom djecom. 

U raspravama izazvanima njihovim razmjenjivanjem nježnosti najviše su se isticali oni kojima je to lično zasmetalo, ali to Bekame nije navelo da promijene svoje navike.

Bivši fudbaler je jučer na svom Instagramu podijelio InstaStory u kojem svoju kćerku Harper ljubi u usta.

Mnogi su primijetili da njihov poljubac traje nekoliko sekundi, što je, prema mišljenju pojedinaca, ipak predugo.

Čak i stručnjaci imaju podijeljena mišljenja o tome treba li s djecom razmjenjivati ovakve nježnosti. S jedne strane, dječija psihologinja te autorica knjige "Snaga mašte vašeg djeteta" Šarlot Rajznik (Charlotte Reznick) je za "The Sun "komentirala kako ljubljenje u usta može biti zbunjujuće za djecu''. 

Upravo je ona bila jedan od najglasnijih kritičara ovakvog ponašanja Bekama.

- Kada dijete navrši pet ili šest godina, počinje biti seksualno osviješteno, te mu poljubac u usta može djelovati simulirajuće. Ljudi to možda ne vole čuti, ali usne su erogena zona te je samim time ovaj čin povezan sa seksualnim uzbuđenjem - objasnila je svoj stav.

Ipak, dječija psihologinja dr. Fiona Martin nije se složila s njenim mišljenjem.

- To je lijepo. Sve što potiče emocionalnu povezanost je dobro. Sigurno nije neprikladno poljubiti u usta svoje dijete - izjavila je Martin u razgovoru za "The Independent" još 2017. godine komentirajući jednu od prvih takvih objava Dejvida Bekama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.