SCENA

Ilda Šaulić šuti na špekulacije o očevom tajnom računu i čestita Bajram

Gordana je baratala novcem i sve sama raspoređivala, tvrdi prijatelj pokojnog pjevača

Porodica Šaulić iz sretnih dana: Koji je naredni potez

Piše: L. S. R.

5.6.2019

Tri mjeseca nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Šaban Šaulić, pojedini mediji u Srbiji tvrde kako je otkrivena tajna koju je pjevač skrivao od supruge Gordane i djece. 

Pozamašan bakšiš

Šabanov prijatelj tvrdi da je pjevač na tajnom računu u Njemačkoj uštedio dva miliona eura.

- Tokom čitave Šabanove karijere, njegova supruga Gordana baratala je novcem i sve sama raspoređivala. Ona je vodila sve njegove poslovne sastanke, zakazivala i ugovarala nastupe i gostovanja pa je, na kraju, odlučivala o tome šta će raditi sa svakim njegovim honorarom. Šaban je, međutim, sam sklanjao dio novca, koji je slagao na bankovni račun. Tako je htio da se za svaki slučaj osigura. On nikad nije bio sebičan pa ni taj novac nije krio sa strane samo za sebe nego je sve sklanjao kako bi osigurao i porodicu. Razmišljao je unaprijed pa mu je na pamet palo, ako mu se, ne daj, Bože, nešto desi, štek postoji – rekao je Šabanov prijatelj za "Skandal".

Dodao je da će tajnom računu u Njemačkoj, koji je sada zapečaćen, Gordana moći pristupiti samo u pratnji advokata.

- Sav bakšiš s romskih svadbi, koji je uvijek bio pozamašan, Šaban je čuvao tamo u Njemačkoj, i to nikad nije dirao. Te pare sada pripadaju Goci i njegovoj djeci i to oni moraju s advokatima da riješe. Nadam se da Gordana za to zna, a i da nije znala, ta banka ju je sigurno o tome obavijestila nakon Šabanove tragedije - naveo je Šaulićev blizak prijatelj.

Bez komentara

Na ove navode, niko iz porodice Šaulić nije se oglasio, a to nisu radili ni ranije. Šabanova mezimica Ilda Šaulić jučer je jedino putem svog Instagram profila čestitala Bajram. A nedavno je najavila i povratak na scenu poslije pauze zbog očeve smrti.

Vanbračni sin 

Kad se ranije govorilo o imovini koja je ostala poslije Šabanove smrti te o mogućem testamentu, u priču se uključio i njegov vanbračni sin Robert Omaljev. On je poručio da želi svoj dio, na koji, smatra, ima pravo kao i troje djece koju je pjevač dobio u braku s Gordanom. Hoće li se Omaljev oglasiti nakon špekulacija o tajnom računu, ostaje da se vidi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.