MANIFESTACIJE Na parkingu ispred dvorane ''Zetra''

Sarajevo Beer Festival i ove godine dovodi brojne bendove

N. G.
11.06.2019 13:52

Pres-konferencija

Foto: M. Tabaković

Osmi haloo Sarajevo Beer Festival održat će se od 13. do 15. juna na parkingu ispred dvorane ''Zetra''.

''Brkovi'', ''Kojoti'', Rambo Amadeus, Frenkie, Kontra, Indigo, Haris Džinović, samo su neki od muzičara koji će učestvovati na 8. haloo Sarajevo Beer Festivalu. Najavljeno je to na današnjoj pres-konferenciji održanoj na parkingu ispred Olimpijske dvorane ''Zetra''.

Novinarima se obratila Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS, koja je rekla da u okviru festivala MUP provodi akciju pod nazivom "Ako si pio, ne vozi". Cilj je ukazati na to da osobe koje konzumiraju alkohol ne trebaju sjedati u vozila.

Također, kako je pojasnila Danira Kostić iz organizacije ovog festivala, bit će organiziran besplatan prijevoz za sve zainteresirane da bi se spriječila vožnja pod dejstvom alkohola.

Festival podržava i odgovoran odnos prema okolišu. Maida Čukojević, šefica tehničke pripreme KJKP ''Rad'', kazala je da će biti postavljene kante - crna i žuta, s tim da u žutu treba bacati reciklažne staklene boce, plastične, kartonske, a u crnu ono što se ne može reciklirati.

Muzičar Kontra kazao je da je ovo prilika da pridobiju i novu publiku koja će posjetiti festival.

Na festivalu će nastupati i mladi bendovi poput ''Jindasa'', čiji je predstavnik Narcis Zecić istakao sreću zbog pružene prilike.

Danira Kostić je dodala da će biti organizirane i zanimljive igre.

  • Foto: (M. Tabaković)

Komentari

NA VRH