PROCESI

Milan Popović progovorio o sumnjivom paketu: Kako se takav čovjek može nalaziti u blizini mog sina

Uspješni biznismen otkrio da je pojačao mjere sigurnosti

Milan Popović progovorio o sumnjivom paketu. Blic.rs

Blic.rs

11.6.2019

Uspješni biznismen Milan Popović otkrio je da je pojačao mjere sigurnosti od trenutka kada mu je Igor Kojić ostavio sporni predmet ispred kuće i otkrio šta će poduzeti kako bi zaštitio sebe i sina kojeg ima s pjevačicom Severinom.

Milan Popović još čeka konačne informacije od nadležnih službi kako će procesuirati postupak Igora Kojića, Severininog muža, koji je pred njegovu kuću ostavio zapaljivi predmet. 

On je otkrio šta ga je dočekalo ispred dvorišta kada je doputovao u Zagreb.

- Taj misteriozni predmet je nalik svijeći, ali nije samo svijeća jer se vidi da je na tome rađeno. Taj objekt ima okvir od svijeće i unutra je napunjen katranom. Taj okvir je razrezan kako bi taj katran curio. Na tome je neko radio s nekom namjerom, da li da se zastrašim, odem iz Hrvatske ili da me unište materijalno. Neka prijetnja jeste i neko zastrašivanje - kazao je Milan.

Biznismen se vratio ubrzo nakon što je taj predmet ostavljen i bio je u šoku jer nije shvatio o čemu se radi. Prišao je i vidio šta je, osjećao se miris katrana jer je gorjelo, ali ga je vjetar ugasio pa nije dogorio do kraja. 

Milan je slučaj prijavio policiji, a na sigurnosnoj kameri je vidio ko je postavio predmet.

- Da sam taj dan u Zagrebu, znali su samo Igor i Severina Kojić, jer sam tamo bio zbog nekog savjetovanja. Nikom drugom se nisam javio i nikog drugog nije bilo u kući, samo su oni mogli znati da sam taj dan u to neko vrijeme u Zagrebu. Moja prva sumnja je i bila, što sam i rekao u policiji, da se radi o Severini i Igoru Kojiću, pošto druge osobe koje bi mogle da mi žele loše i ne postoje, a posebno ne u Hrvatskoj - kazao je bivši suprug Severine.

Milan smatra da je to Igor uradio u saglasnosti sa Severinom i da je to organizirani pokušaj da se on zastraši i otjera iz Hrvatske.

- Pojačao sam rad službe sigurnosti i poduzeo  sve zakonske mjere kako bih se zaštitio od mogućih budućih provokacija tog tipa.  Sada čekam poziv policije ili Tužilaštva koji bi morali ili sami da podnesu krivičnu prijavu ili da zovu na daljnje konsultacije ili traže više materijala. Pitanje koje ja sada postavljam je kako se takav čovjek koji meni želi nešto loše može  nalaziti u blizini mog sina i odrastati uz takvu osobu. To bi moralo biti zabranjeno ili ograničeno na neki način - kazao je biznismen.

Kako će se dalje odvijati situacija, ostaje nam da vidimo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.