PROCESI

Svi detalji hapšenja brata Seke Aleksić

Mještani Stare Pazove ispričali su da je poznat kao osoba koja voli da se ponaša bahato i da kod drugih izaziva strah

Seka Aleksić sa svojim bratom. Instagram

Kurir.rs

13.6.2019

Brat pjevačice Seke Aleksić Nedžad Ramić (42) uhapšen je zbog sumnje da je reketirao vlasnika poslastičarnice u Staroj Pazovi.

Kako "Kurir" prenosi, Ramić je duže vrijeme uznemiravao lokalnog ugostitelja, kojem je upadao u radnju, zahtijevajući da mu isplati 2.000 eura.

- Prije izvjesnog vremena Ramić se okomio na poslastičara. Došao je u njegov lokal i iz čista mira tražio mu hiljade eura. Pošto čovjek nije znao o čemu je riječ i zbog čega mora isplatiti tu sumu, rekao mu je da ode. Međutim, brat pjevačice je i narednih dana nastavio dolaziti i pritiskati gazdu. Postajao je sve bahatiji i grublji, a naposljetku je počeo i prijetiti ljudima iz kriminogene sredine - otkrio je izvor za "Kurir".

Prema njegovim riječima, Nedžad se pozivao na poznanstvo s pripadnicima ozloglašenog ''zemunskog klana''.

- Posljednji put je upao u poslastičarnicu i rekao vlasniku: "Dat ćeš mi pare ili ću ti smjestiti 'zemunce'." Žrtva je te prijetnje ozbiljno shvatila - kazao je izvor za "Kurir".

Kako dodaje, vlasnik poslastičarnice bio je odlučan u tome da reketašu neće dati novac, pa se za pomoć obratio policiji.

- Otišao je u stanicu i sve ispričao. Zatim je, po savjetu policije, rekao Ramiću da će mu novac isplatiti na rate i zakazao mu sastanak kako bi mu isplatio prvu ratu od 500 eura. Inspektori su obilježili tu novčanicu i, nakon što mu je žrtva predala novac, policajci su presreli Nedžada i stavili mu lisice, a kod njega je nađeno tih 500 eura - kazao je izvor "Kurira".

Mještani Stare Pazove ispričali su da je Nedžad Ramić poznat kao osoba koja voli da se ponaša bahato i da kod drugih izaziva strah. 

- Ramić nema kriminalni dosje, ali kruže priče da vlasnik poslastičarnice nije jedini kome je prijetio i iznuđivao novac. Za njega mnogi nemaju riječi hvale - kaže jedan mještanin. 

Inače, Nedžad Ramić je brat pjevačice Seke Aleksić po majci. Njegovo ime u javnosti se čulo 2014. godine, kada je Zulfo Ramić, rođak Seke Aleksić, ispričao da je uplašen za život "pošto mu Sekin brat po majci prijeti da će ga prebiti i da će mu zapaliti auto".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.