DUEL MENTORA

Marija Šerifović i Đorđe David: Ko je strožiji, ko se više nervira, a u čijoj grupi je pobjednik šoua

Nemam tolerancije za loše pjevanje, govori Šerifović

Šerifović i David: Borba za pobjedu. Promo

Piše: N. AJNADŽIĆ

14.6.2019

Veliko finale 13. sezone “Zvezda Granda” sve je bliže. Završnu emisiju ovog muzičkog takmičenja gledaoci Nove BH moći će pratiti 20. juna, kad će biti proglašen pobjednik.

A za favorita se teško odlučiti. I između mentora i članova žirija vodi se borba čiji će kandidat odnijeti pobjedu.

Marija Šerifović vrijedno priprema svoje takmičare za ovu noć, a u njenom timu je i Goraždanka Džejla Ramović, o kojoj se već mjesecima priča kao o potencijalnom pobjedniku.

S druge strane, tu je i Đorđe David, koji je ove sezone prvi put u ulozi žirija i publiku često iznenadi svojom strogoćom.

Otkrili su nam vežu li se za kandidate, ko je strožiji od njih dvoje, ali i svoje prognoze kad je pobjednik u pitanju.

1. Bliži se finale šoua. Kakve emocije vladaju kod Vas kao člana žirija?

2. Ove sezone je na neki način i takmičenje između mentora. Ima li netrpeljivosti između Vas?

3. Ko je strožiji prema svojim kandidatima od Vas dvoje i zašto?

4. Šou dugo traje. Vežete li se za kandidate?

5. Možete li se sjetiti najboljeg i najneugodnijeg osjećaja tokom takmičenja?

6. Koja je Vaša prognoza za pobjednika ove sezone?


Marija Šerifović

1. Uzbuđeni smo i, iskreno, jedva čekam da se sve završi, jer je ovih posljednjih nekoliko sedmica bilo veoma stresno za mene. Nisam ni pretpostavljala koliko ću se nervirati.

2. Nema netrpeljivosti, ali me nerviraju. Odluke članova žirija često su bile nelogične. Moram da naučim da se smirim i da ne vičem toliko na snimanjima. 

3. Mislim da sam to definitivno ja, jer nemam tolerancije za loše pjevanje. Svi su takmičari s kojima sam radila, bili vrhunski pjevači, a posebno ovi koji su u finalu.

4. Posebno sam se vezala za nekoliko njih i mislim da ću im tokom karijere biti na usluzi i da ću pomoći koliko god mogu. 

5. Kad su ispadali moji kandidati, koji su sjajni pjevači, zbog nestručnog glasanja pojedinih kolega. To ne da mi je bilo neugodno, već sam htjela da srušim studio.

6. Sigurna sam da je pobjednik u mojoj grupi. 

Đorđe David

1. Uvjeren sam da svi dijelimo istu emociju, a to je da smo svi dobili svoj prvi vrtić. Ovo su prvi ozbiljni emotivni lomovi koji su nam napravili psihičku i fizičku bol.

2. Ne gledam ja tako. Nemamo oko čega da se takmičimo, samo pokazujemo svoje srce i znanje. Svi smo imali veliku želju da što veći broj naših kandidata prođe u finale. Imao sam hendikep da sam uzimao ljude koje niko nije htio i, kao takav, došao sam sa dvoje ljudi u finale. Ono što je meni najvažnije u ovoj priči jeste da sam boje rokenrola vratio na najbolji mogući način.

3. Mislim da sam ja najstrožiji zato što sam glumac po vokaciji i naučen na dril. Sa svojim kandidatima sam krenuo u dril i mnogi su pali. Ali, svi su mi zahvalni. Samo jedan život imaš, samo jednom ti se šansa pruža, ipak je ovo najgledaniji šou na Balkanu i garantira ogromnu vidljivost.

4. Ja Adija Šošea ne mogu da prežalim. Ali, valjda smo zato u žiriju, jer nam je produkcija ukazala povjerenje da imamo kompetenciju da o stvarima odlučujemo onako kako mi mislimo da trebamo.

5. Najneugodniji osjećaj sigurno mi je bio susret s Anom Bekutom, tim prije što je znam 32 godine, ali kad se ugase kamere, automatski shvatimo da je to samo borba za svog kandidata. Znači, sve je dozvoljeno. A najprijatniji trenutak je što sam shvatio da mi apsolutno svi iz žirija daju zeleno svjetlo za ulaz na najbolji način kad je moje uklapanje u tu priču u pitanju.

6. Neću se baviti imenima, bavit ću se mentorima. Pobjednik će se tražiti između Marije, Jelene, Viki i mene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.