MUZIKA

Alen Hrbinić: Čast mi je biti u krugu najboljih u BiH

Pričali smo o dvije pjesme koje ćemo sada raditi, a naravno i o daljnjoj saradnji

Piše: L.K.P.

14.6.2019

Pjevač Alen Hrbinić, Sarajlija s njemačkom adresom, na novim pjesmama sarađuje s hitmejkerom Dinom Muharemovićem i producentom Mahirom Sarihodžićem.

- Imao sam uspješan sastanak s Mahirom Sarihodžićem i Dinom Muharemovićem. Dogovorili smo se da snimamo u studiju „Long Play“. Radujem se saradnji i velika mi je čast biti u krugu najboljih u BiH. Tu su i moji stalni saradnici Dado Marinković i Daria Hodnik. Polako kockice sklapamo. Pričali smo o dvije pjesme koje ćemo sada raditi, a, naravno, i o daljnjoj saradnji. Ove dvije pjesme bih trebao kompletirati do kraja avgusta - kaže Alen Hrbinić.

U bogatoj karijeri Muharemović je napisao hitove “Prvi poljubac”, “Stara kuća”, “Požuri”, “Dodirni me slučajno”, “Mostarska”, “Duše su se srele”, “Kasno će biti kasnije”… Za aranžman će biti zadužen Mahir Sarihodžić, u čijem studiju “Long Play” su nastali brojni hitovi Dine Merlina, Nine Badrić, Aleksandre Radović, Tijane Dapčević, Sergeja Ćetkovića, Jelene Tomašević… Za Hrbinića je imao samo riječi hvale i vjeruje da će ova nova saradnja biti uspješna.

- Alen super pjeva. Okupio je dobru ekipu. Zna šta hoće i polako ostvaruje svoje ciljeve. Pokušat ćemo napraviti najbolje što znamo. Obje pjesme koje sada snimamo za njegov album su brže i pune ritma. Super mu leže – kaže Dino Muharemović, koji, osim Alena Hrbinića, trenutno radi na novim pjesmama za Enesa Begovića i Andriju Drežnjaka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.