DUGO, TOPLO LJETO

Vrijeme je za plažu: Halid i Enes vjerni Neumu, Žalica u Hercegovini, Hana u Turskoj

Neki od njih odmor će provesti radno, dok će pojedini ljetnu pauzu napraviti tek u septembru

Piše: Adi HODŽIĆ

16.6.2019

Paldum: Ljeto ću provesti radno - Avaz
Šaran: Nemam planova - Avaz
Jugović-Tundžel: Pobjegla od vreve u Istanbulu - Avaz
Šuput: Svake godine u Grčkoj - Avaz
Žalica: Prednost bh. turizmu - Avaz
+3

Prvi vreli dani, sandale na nogama, šešir i naočale kao zaštita od sunca... Dakle, jasno je da je definitivno počelo, nadamo se, dugo, toplo ljeto. Uveliko se planiraju ljetovanja, a nas je interesiralo gdje će se kupati i sunčati poznate ličnosti.  

Neki od njih odmor će provesti radno, dok će pojedini ljetnu pauzu napraviti tek u septembru.

Mikonos, Istra, Turska... samo su neke od destinacija koje su najpopularnije među selebritijima.

Halid Bešlić će, kako doznajemo, kao i prethodnih godina, potražiti osvježenje u Neumu, a često ode na svoju Romaniju. I Enes Begović vjeran je jedinom bh. mjestu na moru, gdje ima apartmane. S druge strane, njihov menadžer Nedim Srnja ljetovat će u Grčkoj.

Poznata influenserica Hana Hadžiavdagić-Tabaković ljeto će provesti tradicionalno u društvu supruga Tarika Tabakovića na nekoliko adresa.

Dvije destinacije 

- Što se tiče samog ljetovanja, kod mene je sve isplanirano i uplaćeno prije dva mjeseca, sve znam unaprijed, odnosno cijelu godinu zbog posla koji radim tako da smo već sve bukirali. Idemo opet u Tursku, u “Adam i Evu”, to je naš omiljeni hotel u Alanji. To ne mijenjamo nikad, poslije ćemo malo na Hvar, a onda u devetom mjesecu idemo u Kan, Nicu i Monte Karlo i to je neki plan za ljeto - otkrila nam je Hadžiavdagić-Tabaković.

Pjevač Halid Muslimović ističe da mu se nerijetko desi da se u trenutku odluči za lokaciju, ali ipak ima svoja omiljena mjesta i njima je posebno vjeran.

- Ja to u trenutku određujem, ništa ne planiram. Kad završim sve obaveze, koncerte, turneje i porodične obaveze, onda odredimo gdje ćemo. Obično to bude krajem avgusta, početkom septembra. I lokacija se desi u trenutku. Dosta idemo za Hrvatsku i Crnu Goru. Izdvojit ću Malinsku na otoku Krku, a u Crnoj Gori to je Budva. To su te dvije najdraže lokacije – kazao nam je Muslimović.

Za razliku od njih, bh. reditelj Pjer Žalica odlučio se sa porodicom za domaći turizam pa će skoro dvadeset dana provesti u Hercegovini, koja im je porodično omiljeno odredište za odmor.

- Mi nećemo ići na more, možda dan- dva, nego ćemo uglavnom biti Mostar - Dračevica u Hercegovini. Koliko stignemo, kad se završi škola. Počeli smo ići posljednjih godina u Hercegovinu, naročito u mjesto Dračevica, koje je sedam kilometara od Mostara, gdje ću možda imati i predstavu. Razvijamo vjernost prema našem turizmu tako da ćemo biti 15-20 dana – rekao nam je Žalica.

 Apsolutno nedostižno

Pjevačica Maja Šuput nastupat će cijelo ljeto širom Jadrana, a pauze od koncerata iskoristit će, kako ističe, za uživanje u moru, dok krajem avgusta ide na egzotičnu destinaciju, kojoj je godinama vjerna.

- Imam ljetnu turneju tako da pjevam na Jadranu. Od sedam dana u sedmici, pet ću biti na sceni. A krajem avgusta ću uzeti godišnji odmor i otići na Mikonos u Grčku. Mikonos, jednostavno, mora biti. Kad bi svako imao priliku ili želju otići na Mikonos, bilo bi mu jasno zašto. Jednostavno je potpuno drugačiji od svega ostalog - predivne plaže, spektakularno, abnoramalno dobra hrana, divni turisti, prekrasno je i zabavno, a i samo je jednom godišnje, ostalih dana apsolutno nedostižno – priznala nam je Šuput.

Manekenka Jelena Jugović-Tundžel, zajedno sa suprugom i dvoje djece, iznajmila je vilu uz more u poznatom turskom ljetovalištu Šile Akčkese.

- Spakovali smo prije nekoliko dana kofere i pobjegli od vreve i gužve u Istanbulu te se na neki način do kraja ljeta preselili ovdje. Predivno je, plaže su bajkovite, a posebno mi je drago da smo ovdje zbog naših blizanaca, jer mogu da trče i uživaju daleko od asfalta. Prije sam voljela da putujem, a otkako sam majka, volim da sam na jednom mjestu i sve je nekako drugačije – istaknula je Jugović-Tundžel.


Šaran: Ne živim za more

- Nisam ništa planirao. Nisam taj koji planira, ne živim za more. Nemam fakat nikakvih planova – kazao nam je Dino Šaran, frontmen grupe “Letu štuke”.

Radno u Sarajevu

- Samo mogu da kažem da ću ljeto provesti radno, najviše u Sarajevu, neću nigdje drugo putovati – rekao nam je reditelj Srđan Vuletić.

 Nikad ne planiram

- Nemam pojma, zaista, nikad ništa ne planiram, ako ispadne nešto interesantno, otići ću negdje uz more. Ljeto mi je uglavnom radno, a iskoristit ću pored toga priliku da se malo odmorim – rekla nam je Hanka Paldum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.