ZANIMLJIVO

Jala Brat nije zahtjevan, maksimalno mi je izašao ususret

“Pet minuta” na YouTubeu broji skoro milion pregleda, a tekst je pisao popularni reper

Džananović: Učestvovao u muzičkim takmičenjima

Piše: N. AjNADŽIĆ

17.6.2019

Spot “Pet minuta” Harisa Džananovića, sedam dana nakon objavljivanja prve pjesme, broji skoro milion pregleda na YouTubeu. Tome je doprinijela i činjenica da je tekst pisao Jasmin Fazlić, alijas Jala Brat, koji važi za jednog od najpopularnijih muzičara i repera u cijelom regionu.

Svijet muzike

Snimana je u studiju “Imperia” Jale Brata i Bube Corellija u Sarajevu, a objavljena je i na njihovom kanalu.

- Prezadovoljan sam reakcijama. Nisam očekivao ovakav razvoj situacije. Ima ogroman broj pregleda na YouTubeu. Odlični su i komentari. Bit ću slobodan da je nazovem hitom – iskren je dvadesetčetverogodišnjak.

Iako je ovo njegova prva numera, Džananović ima iskustva koje je stekao u muzičkim takmičenjima, od kojih se posebno izdvaja onaj iz Bosne i Hercegovine “Zvijezda možeš biti ti”.

Na numeri “Pet minuta”, ističe Džananović, ništa ne bi mijenjao.

- Kad mi je Jala Brat poslao pjesmu, svidjela mi se na prvu i znao sam da je to to, da je to pjesma koja me može progurati dalje u svijetu muzike na malo viši nivo – govori ovaj Sarajlija.

 Ispuniti želju

Dodaje da se njih dvojica dugo poznaju te da su prijatelji.

- Kroz priču možemo li šta učiniti po pitanju moje karijere, odlučio je da mi pomogne. Napisao mi je ovu pjesmu. Uspio je i u reklamiranju mene. Nije zahtjevan, dobar je Jala. Ispao je super, posebno u poslovnoj saradnji. Perfektan je, a i kao prijatelj, to posebno. Maksimalno mi izašao ususret u svakom segmentu. Čovjek je s kojim se može raditi i koji će gledati da ispuni svaku želju i dati savjet. Prezadovoljan sam našom saradnjom – kaže Džananović.

Neće se zaustaviti na “Pet minuta”. Kako nam je rekao, ljetni planovi su pretežno nastupi.

- I dalje se borim i radim. Pred zimu ili najesen izbacit ću novu pjesmu. Ali, ne bih ništa još odavao – rekao je Džananović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.