NOSTALGIJA

Zana više ne pjeva "Rukuju se rukuju" i "Dodirni mi koljena": Evo kako danas izgleda pjevačica koju je voljela cijela Jugoslavija

Avaz.ba

19.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Zana Nimani, pjevačica grupe "Zana", u jednom od beogradskih porodilišta na svijet je donijela kćerku Teu, koju je dobila u braku sa suprugom Đorđem Šiškinom. 

Međutim, samo nekoliko mjeseci nakon porođaja porodica je spakirala kofere i zauvijek se odselila iz Srbije.

Tada je čuvena Zana Nimani i prekinula muzičku karijeru koja je bila veoma uspješna. Diploma Pravnog fakulteta koju je stekla u Beogradu pomogla joj je da osigura sebi i porodici ugodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji.

Zaposlila se u jednoj firmi koja se bavi menadžmentom, radi u oblasti finansija, dok Đorđe radi svoj posao u struci, koji se tiče željeznica.

Zana Nimani posvetila se porodici i tamošnjem životu, a nove generacije slabo pamte to da je upravo po njoj grupa "Zana" dobila ime.

Još davne 1979. godine Marina Tucaković je za spomenutu grupu pisala pjesme, a oni su nizali sve veće uspjehe. Većina kolega je bilo ljubomorno na njih, kao i na Marinu, koja im se maksimalno posvetila.  

- Marina je sve vrijeme, od momenta kada mi napravimo neku osnovnu temu, prisutna. Upućena je u sve što se dešava, od samog početka živi s pjesmom. Desi se da zovnemo Marinu u dva sata ujutru, ona se izvuče iz pidžame, dođe i kaže "da l' ste normalni, ovo ne valja ništa - ispričala je svojevremeno Nimani.

Inače, "Zanu" su osnovali Radovan Jovićević i Zoran Živanović Žika - Kika Mac 1976. godine. 

Nimani 1985. godine napušta grupu i započinje uspješnu solo karijeru. Godine 1986. je objavila solo album "Noćas pevam samo tebi". Zana se tokom osamdesetih priključila grupi "Divlji Anđeli". Rezultat te saradnje je maksi-singl pod nazivom "Totalni kontakt", u izdanju PGP-a RTB.

Godinu kasnije objavljuje posljednju pjesmu "Ruža na dlanu" i poslije nekoliko godina se povlači iz javnosti. Vjenčava se, rađa Teu i bježi iz tadašnje Jugoslavije.

Danas ima 58 godina i ne planira se vratiti u Srbiju, a mnogi tamošnji mediji pišu kako je i ne posjećuje. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.