PODRŠKA

Goražde na nogama: Što se nas tiče Džejla je već pobjednica

Al. B.

20.6.2019

Elvir Mudželet - Avaz
Bećir Obarčanin - Avaz
Dnevni avaz
Muhidin Đozo - Avaz
Dnevni avaz
+1

Direktan prijenos na otvorenom ispred kafića "Cinema", na platou Centra za kulturu u Goraždu, prati i kompletan sastav Ansambla narodnih igara i pjesama ove ustanove.

 Muhidin Đozo, rukovodilac Ansambla, kaže da je Džejla dugogodišnji član Ansambla i da, kao što odlično pjeva, isto tako dobro i igra.

 – Mislim da je i prije polaska u školu počela da se bavi folklorom. Džejla je vrlo skromno dijete, ali dijete sa jasnim ciljem koje zna šta hoće u životu. Zato ne sumnjam da je pred njom blistava karijera. Ona je to i sada, ali Džejla će tek biti dika i ponos našeg grada i našeg Ansambla. Očekujemo pobjedu, ali što se nas tiče Džejla Ramović već je pobjednica – kaže Đozo. 



Rukovodilac Narodnog orkestra Elvir Mudželet već 22 godine radi u Centru za kulturu i jedan je od prvih ljudi koji su prepoznali Džejlin talenat. Sjeća se vremena kada je griješila ili u pola pjesme zaboravljala tekst, a potom njenih pobjeda na festivalima i muzičkim takmičenjima, pa se unaprijed znalo da je na svakoj manifestaciji bez konkurencije. – Ona je zahvalna nama, a mi smo zahvalni njoj. Večeras joj želimo pobjedu ali i ako ne pobijedi – ona je pobijedila – ističe Mudželet.

Bećir Obarčanin, dugogodišnji uposlenik Centra za kulturu, danas je u penziji, ali došao je da sa sugrađanima prati Džejlin nastup. – Ja sam totalno ispunjen svim ovim što ona radi. Toliko me to oduševljava da u svakom momentu, svakom društvu pričam o tome. Sretnem je na ulici, to je jedno kulturno, fino, pametno i vaspitano dijete. Osjećam je članom svoje porodice. Ako bude Božije pravde i ne bude nekih kalkulacija Džejla je, kao što kaže i broj nastupa, broj jedan – kaže Obarčanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.