ZVEZDE GRANDA

Džejli Ramović ovo nije prva kruna: Njene riječi poslije pobjede će vas oduševiti

Džejla Ramović. N. Nikolić

Kurir.rs

21.6.2019

Džejla Ramović iz Goražda pobjednica je "Zvezda Granda". Ovo nije Džejlina jedina kruna kojom se okitila, pobijedila je svojevremeno u takmičarskom šouu "Neki novi klinci", ali je svoje police odlučila okititi s još priznanja.

- Ovo je veliki uspjeh, dupla kruna i jedva čekam da stavim ovu statuu pored one prve. Ovo je bilo malo euforičnije jer je ovo drugi nivo - rekla je Džejla.

Marija Šerifović je bila njen mentor, koja joj je, osim izbora pjesme, pomogla izabrati i kreaciju koju je nosila u finalu.

- Uvijek nam je govorila da, kada izađemo na scenu, to bude kao da je posljednji put, da damo sve od sebe - rekla je Džejla.

Sa samo sedamnaest godina uspjela je glasom zavesti sve u regionu, a u tome su joj pomogle "Zvezde Granda". Nije bilo lako ostalim finalistima da joj izađu na crtu jer imala je i stas i glas. 

Kaže da o pobjedi nije maštala te da je bila i ostat će samo djevojka iz kraja.

- U Goraždu sam kao sva druga djeca, idem u školu. Ja sam dijete, cilj mi je da završim srednju školu pa da upišem Ekonomski fakultet. Težim ka tome da se, uporedo s muzikom, i obrazujem, pa da jednog dana budem menadžer sama sebi - kroz osmijeh je rekla Džejla.

U ovu sezonu je ušla sa 16 godina, a za 17. rođendan mentorica Marija joj je priredila iznenađenje kada je u njenu sobu ušla s tortom i svjećicama. Uz želju da ostane dijete u duši i sanja velike snove, "razredna" je oduševila mladu takmičarku. Ipak, najbolji savjet koji joj je dala je citat koji je Džejlu vodio kroz cijelo takmičenje: 

- Pjevaj tako da ti bude lijepo i da žiri bude sramota da ti ne daju glas.

Svoju borbenost nikada nije krila, a naslijedila ju je, kako kaže, od majke.

- Moja mama je cijeli život bila borac. Nikada nije pristajala na manje od onog što je zaslužila, pa neću ni ja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.