JET SET

Istražitelji progovorili o mrtvom tijelu Majkla Džeksona

Majkl Džekson. Arhiv

Avaz.ba

25.6.2019

Pop kralj Majkl Džekson (Micahel Jackoson) preminuo je na današnji dan, prije deset godina. Majkl je preminuo je 25. juna 2009. godine u svom krevetu na imanju Neverland, a istražitelji su otkrili detalje prizora koje su zatekli. U Velikoj Britaniji prikazan je novi dokumentarni film "Killing Michael Jackson" koji se bavi okolnostima njegove smrti

Džekson je pronađen potpuno ćelav, s tek nekoliko dlaka na jednom dijelu glave, otkrili su istražitelji koji su izašli na teren. Kralj pop-muzike cijelo je vrijeme nosio periku jer je kosu izgubio osamdesetih, nakon nesreće koja mu se dogodila na pozornici, kada mu je zapaljena kosa. Zbog opekotina kosa je nestala, a koža na glavi do smrti nije bila za pokazivanje. Perika je bila tajna kralja popa koji je bio poznat po brojnim estetskim intervencijama koje je uglavnom negirao.

Policajci su progovorili i o stvarima koje su zatekli u Džeksonovoj sobi. Oni su uz beživotno tijelo našli hrpu bizarnih stvari. U krevetu su pored njega bili kompjuter, jedna lutka za djevojčice i nekoliko fotografija beba. 

Također, u sobi preminulog Majkla bilo je puno bilješki i papirića s različitim natpisima, igala, praznih boca i otpada. U haosu je pronađena i torba doktora Konrada Muraja (Conrad Murray) koji je 2011. osuđen zbog smrti kralja popa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.