JET SET

Muškarac ukrao kip Merilin Monro u Holivudu

Merilin Monro. Screenshot

Index.hr

27.6.2019

Muškarac koji je već osuđen jer je oštetio zvijezdu predsjednika Donalda Trampa (Trump) na Stazi slavnih u Holivudu optužen je za krađu kipa Merilin Monro (Marilyn Monroe) koji glumicu prikazuje u legendarnoj sceni iz filma "Sedam godina vjernosti" i bio je postavljen na ulazu u tu turističku meku.

Austin Klaj (Clay) mogao bi dobiti do tri godine zatvora ako ga proglase krivim za krađu i vandalizam, objavilo je državno odvjetništvo u Los Anđelesu.  

Klej (25) otuđio je kip, a to su pokazali i snimci nadzornih kamera. No kada su istražitelji otkrili da je bio na uvjetnoj slobodi nakon presude jer je uništio zvijezdu Donalda na Stazi slavnih, pretražili su njegov dom.  

Prema medijima, u stanu su pronašli tragove koji ukazuju na krađu kipa najslavnije holivudske plavuše u legendarnoj sceni iz filma snimljenog 1955. 

Kip se nalazio na ulazu u Stazu slavnih kao dio instalacije ''Četiri dame Holivuda'', posvećene slavnim glumicama industrije snova.

Svjedoci su rekli da su vidjeli muškarca kako se penje do instalacije noću sa 16. na 17. juni te se koristi pilom kako bi uklonio kip. 

Policija, nažalost, nije pronašla statuu u mladićevoj kući i smatraju da je oštećena. 

- Pregledom videa, čini se da se kip razbio i mogao bi biti u komadićima - rekao je policajac Daglas Oldfild (Douglas Oldfield) za kanal NBC4. 

Klaj se već "proslavio" u julu 2018., kada je oštetio zvijezdu Donalda krampom koju je sakrio u kutiju za gitaru. Za taj vandalski čin bila mu je dosuđena kazna tri godine zatvora s kušnjom i 20 dana rada za opće dobro, kao i obaveza psihijatrijskog liječenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.