AVAZ NA LICU MJESTA

Sutra veliki koncert “Bijelog dugmeta” u Lincu: Tifa već stigao

Cijeli svijet zna za Bregovića i želi ga vidjeti i čuti uživo, istakao je Fantom

Fantom i Tifa: Sjajno raspoloženje pred koncert. L.S.R.

L.S.R.

28.6.2019

Uoči sutrašnjeg velikog koncerta “Bijelog dugmeta” u Lincu pod otvorenim nebom, ekipa se večeras već okuplja u ovom austrijskom gradu. Mladen Vojičić Tifa stigao je prvi i susreo se na večeri s producentom Fikretom Vukalićem Fantomom.  

- Osjećam se, što ja volim da kažem, američki. Bit će to super kad je u organizaciji Fantoma. Spremni smo i vrlo raspoloženi. Publiku očekuje sjajan koncert - kaže Tifa za Avaz.

 I Fantom obećava publici veliki spektakl.

- Veliko mi je zadovoljstvo da mi je prvi iz ekipe stigao moj Tifa, zatim Pahulja, i prijatelj iz Beograda Dejan. Posebno mi je drago da mi je stigla ekipa “Dnevnog avaza” iz Sarajeva. Interesantno je da su Goran Bregović i “Dugme” prvi put u Lincu. Publika će se itekako iznenaditi kad doživi tu scenu i produkciju. S obzirom na to da publika dolazi iz Njemačke, cijele Austrije i kompletne regije, očekujem da će to biti noć za pamćenje - kaže Fantom.

Goran Bregović u Linc stiže rano ujutro iz pravca Sent Peterburga.

Cijeli Linc s velikim nestrpljenjem iščekuje subotu i veliki koncert “Bijelog dugmeta” pod otvorenim nebom. Publika stiže iz cijele Austrije, Njemačke, kao i našeg regiona.

Ovo nam je jučer iz Austrije poručio producent Fikret Vukalić Fantom, istaknuvši da svjetska slava Gorana Bregovića u prostor “Tabakfabrika” privlači ne samo publiku s naših prostora, već i Austrijance i Nijemce.

- Cijeli svijet zna za Bregovića i želi ga vidjeti i čuti uživo - dodaje Fantom.

Ističe i podršku grada ovom spektaklu.

- Gradonačelnik Klaus Luger i grad stali su iza ovog projekta – dodaje Vukalić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.