NOVITETI

Dragan Marinković Maca: Crni humor jedina je svijetla tačka na Balkanu

mijeh je moj zaštitni znak, mada ja nisam samo komičar

Marinković: Ne volim ljude koji mi crpe energiju. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

29.6.2019

quote
<p>Treba p<span style="background-color: initial;">ažljivo birati s kim se vrijeme provodi.&nbsp;</span></p>

Glumac Dragan Marinković Maca uvijek je u pokretu i stalno nešto priprema i radi. Ovih dana ima brojna gostovanja sa svojim predstavama i stand-up nastupima.

Tamni oblaci 

No, javnost je zaintrigirao otkrivši da priprema novi projekt pod nazivom “Kakva ti je žena, takav ti je život”. A Maca tako i misli. 

- Sarajevska premijera planirana je za 19. septembar u Domu mladih. Radio sam na ovoj predstavi nešto više od godinu, ali u posljednja dva mjeseca konstantno. Tako da, Bože zdravlja, početkom nove sezone bit će premijera – govori nam Marinković.

Naziv sam po sebi otkriva tematiku predstave. 

- Radi se u potpunosti o muško-ženskim odnosima, vječnoj i intrigantnoj temi o odnosima između dva spola. Siguran sam da će publika biti zadovoljna. U principu, to jeste moj autorski projekt. Imao sam skoro 80 posto teksta i većinu sam ja napisao. Nije još gotov, ali je pred kraj. Sada to valja učiti – kaže nam Maca kroz smijeh.

Na naš upit da nam otkrije djelić teksta, Maca govori kako je svaka rečenica bitna i nadovezuje se na prethodnu. 

- Pozivam publiku da dođu na zabavno-edukativni čas o muško-ženskim odnosima. Smijeh je moj zaštitni znak, mada ja nisam samo komičar. Radim i drame i ostalo. Ali, u privatnom životu i kad si okružen nekim ljudima, lijepo je da nemaš tamnih oblaka iznad sebe nego da si vedar i radostan. I da takvu energiju širiš među ljudima. To je najbitnije. Ljudi me percipiraju tako, žele se družiti sa mnom. I ja biram takvo društvo, ne volim ljude koji mi crpe energiju. Osmijeh je majka za sve. Na kraju krajeva, crni humor je jedina svijetla tačka na Balkanu - kazao je Marinković.

Jezik i vicevi

“Kakva ti je žena, takav ti je život” imat će i zagrebačku i beogradsku premijeru, a Maca je planira predstaviti i publici u Makedoniji. 

- Ni po čemu se mi ne razlikujemo. Svi smo isti, u 100 grama se razlikujemo. Svi govorimo isti jezik, smijemo se istim vicevima, slušamo iste pjesme. Ne možemo se razlikovati. Imam najbolju publiku na svijetu i smatram se srećkovićem. Publika zna ocijeniti – zaključuje Marinković.

Ako šta ubodem, ubodem 

Marinković je već danas u Splitu, gdje ima nastup, a sutra dolazi u Sarajevo. Nakon toga ga očekuje mini turneja po Njemačkoj. 

- Idem tamo-ovamo, k’o luda Mara. Odmaram se u međuvremenu, a i rad na novoj predstavi znači mi odmor. Čim putujem, meni je to kao da sam na odmoru. Bio sam već nekoliko puta na moru. Uhvatim ja sebi po nekoliko dana da pobjegnem. Nisam uplatio nigdje, ne idem preko sindikata, jer sam nezaposlen. A sve drugo je stara fora, ako šta ubodem, ubodem – iskren je Marinković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.