JET SET

Novi detalji nakon jezive nesreće u kojoj je povrijeđena Dea Đurđević

Dea Đurđević. Arhiv

Blic

30.6.2019

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila zimus na Dedinju a u kojoj je teško povrijeđena voditeljica "Pinka" Dea Đurđević, saslušani su vozač Bojan Jovanović, ispitana je voditeljica, kao i svi ostali oštećeni i svjedoci u istrazi ove nesreće.

Paralelno sa prikupljanjem iskaza, Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je vještačenja među kojima su saobraćajno-tehničko vještačenje, kao i medicinsko u vezi s povredama koje je Dea zadobila.

- U ovom trenutku čekaju se samo još nalazi vještaka, nakon čega će Tužilaštvo odlučiti da li podiže optužnicu ili odbacuje prijavu protiv vozača - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Inače, Dea Đurđević prilikom davanja iskaza u Tužilaštvu priključila se krivičnom gonjenju vozača Bojana Jovanovića (42). 

Ispričala je da je jezivoj nesreći prethodio manji sudar nje i djevojke u drugom automobilu. Kada su obje izašle iz vozila kako bi pogledale kolika je šteta na automobilu, naišao je autobus koji ju je pokosio na trotoaru.

Voditeljica je objasnila da se sve, od njenog izlaska iz automobila do nesreće u kojoj je teško povrijeđena, dogodilo u nekoliko minuta - kazao je izvor.

Na saslušanju je, kako dodaje, objasnila ni da ona, kao ni druga učesnica u prvom sudaru nisu stavile trougao u blizini mjesta sudara, jer se sve odvijalo brzo. 

- Prema njenim riječima, ona i djevojka s kojom se sudarila nisu imale vremena staviti signalizaciju na put, jer je autobus naletio gotovo odmah čim su izašle iz automobila - dodaje sagovornik i objašnjava da voditeljicu nije mogla procijeniti da li je vozač autobusa imao dovoljno vremena regirati i izbjeći tragediju.

Podsjetimo, stravična nesreća se dogodila 7. februara, na raskrsnici ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića, kada je voditeljica krenula na posao u studio TV "Pink" koji se nalazi u neposrednoj blizini. Dok je stajala na trotoaru ispred bolnice "Dragiša Mišović" i razgovarala sa ženom s kojom se sudarila, naletio je autobus na liniji 78. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.